Giovinazzi droomt nog steeds van Ferrari-zitje

2020-Abu-Dhabi-Grand-Prix-Saturday-1

Antonio Giovinazzi droomt nog steeds van een zitje bij Scuderia Ferrari. In een interview met Crash.Net zegt de Italiaan dat hij er alles voor zal geven.

De 27-jarige Giovinazzi sloot het seizoen af met vier punten en een zeventiende plaats in het kampioenschap. "Over het algemeen ben ik blij met hoe ik me ontwikkeld heb het afgelopen seizoen, zeker vergeleken met vorig jaar. Natuurlijk ben ik nog jong en moet ik veel verbeteren. Ik hoop dat we volgend jaar een betere auto hebben en dat ik een stap vooruit kan maken en goede resultaten kan leveren."

Kimi Räikkönen

Kimi Räikkönen is in 2021 voor het derde seizoen op rij de teamgenoot van Giovinazzi. "Hij is nu al een paar jaar mijn teamgenoot en ik heb altijd een fijne relatie met hem gehad. Ik ben daar blij mee en ik denk dat het voor het team heel belangrijk is om twee coureurs te hebben die een goede relatie hebben. Ik denk dat ik nog veel van hem kan leren. Kimi is erg goed op het gebied van bandenmanagement en racen in het algemeen." Räikkönen eindigde 2020 met evenveel punten als Giovinazzi, vier dus. "Qua prestaties moet je altijd naar je teamgenoot kijken, want hij rijdt in dezelfde auto bij hetzelfde team. De eerste coureur die je wil verslaan is je teamgenoot. Met hem vechten en hem verslaan is belangrijk voor mijn carrière en voor de mensen die naar de Formule 1 kijken. Ik ben daar heel trots op."

2020-Abu-Dhabi-Grand-Prix-Saturday-700x467
© Florent Gooden / DPPI

Ferrari-droom

Giovinazzi was in 2016 derde rijder voor Ferrari en in 2018 was hij reserverijder voor het team uit Maranello. De Italiaan hoopt nog altijd ooit zijn racedebuut te kunnen maken voor Ferrari. "Sinds ik mijn carrière begon is het mijn droom geweest", zegt Giovinazzi met een glimlach. "Natuurlijk was mijn hoofddoel om Formule 1-coureur te worden maar misschien word ik in de toekomst coureur bij Ferrari, wat fantastisch zou zijn. Het zou tof zijn, net als toen ik debuteerde voor Alfa Romeo. Dat is ook een Italiaans merk met veel historie in de Formule 1. Ik was heel trots om bij hen te debuteren. Elke coureur droomt ervan om bij Ferrari te rijden. Die droom heb ik ook. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik zal er alles voor geven."

Lees ook: Giovinazzi teleurgesteld wegens mislopen Ferrari-zitje

Lees ook: Alfa Romeo onthult nieuwe bolide op 22 februari 

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden