Alfa Romeo-coureurs opnieuw teleurgesteld na Grand Prix in Vegas

Alfa Romeo Las Vegas 2023 race

Opnieuw geen punten voor het team van Alfa Romeo. Guanyu Zhou maakte een goede start, maar wist op het circuit van Las Vegas niet verder te komen dan de vijftiende plaats. Valtteri Bottas raakte betrokken bij een contactmoment in de eerste ronde, wat resulteerde in schade. Hij finishte de race als zeventiende.

Sinds de dubbele puntenfinish in Qatar in oktober is het Alfa Romeo nog niet gelukt weer in de punten te eindigen. Op dit moment staat het team op de negende plaats in het constructeurskampioenschap. Tijdens de seizoensafsluiter volgende week zal duidelijk worden op welke positie in het kampioenschap het team eindigt.

Tijdens de race in Vegas leek het er even op dat Zhou punten zou scoren voor het team. De Chinese coureur kijkt daarom teleurgesteld terug op de race: “Alles begon niet slecht; startend op de harde band had ik een goed tempo en reed ik mijn eigen race. Maar toen kwam de safety car natuurlijk iets eerder dan ik had gewild. Dus werden we gedwongen over te stappen op de medium band. Om dan nog 30 rondes op de medium band te rijden, geloof ik niet dat dat mogelijk zou zijn geweest voor iemand met de huidige mate van bandenslijtage. Helaas vochten we voor punten en tien rondes voor het einde verloren we gewoon te veel per ronde,” verklaart hij in zijn gesprek met F1.com.

 

 

Contactmoment voor Bottas

Valtteri Bottas raakte in de eerste ronde van de race betrokken bij een kort moment van contact. De remmen van Fernando Alonso blokkeerden, waardoor hij doorschoot in de eerste bocht. Hiermee blokkeerde hij de weg voor Bottas. Sergio Perez raakte hierdoor de achterkant van de Alfa Romeo, wat resulteerde in schade. “Ik was natuurlijk teleurgesteld, maar hoopte eigenlijk nog dat ik me kon herstellen. De grootste schade die ik had, kwam eigenlijk van een botsing die ik van achteren kreeg. De diffuser was behoorlijk beschadigd, daardoor kon ik geen vooruitgang meer boeken. Ik viel steeds verder terug, dus het voelde als een lange race, veel langer dan vijftig ronden,” verklaart Bottas bij F1.com.

 

Lees ook: Verstappen wint GP Las Vegas: Was leuk om hier te rijden

Lees ook: Charles Leclerc teleurgesteld met P2 in Grand Prix van Las Vegas

Lees ook: Sergio Pérez: Het was een lastige race

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden