Alfa Romeo kwalificeert beide auto's in top tien

ALFA-ROMEO-ZATERDAG-2023-MEXICO

Alfa Romeo plaatste zich tijdens de kwalificatie met beide auto’s in Q3. Al in de trainingen liet voornamelijk Valtteri Bottas een goede snelheid zien. Hij wist zich te kwalificeren voor de negende plaats, gevolgd door Zhou Guanyu op de tiende plaats. Het team kijkt tevreden terug op de kwalificatie in Mexico.

F2-coureur Théo Pourchaire nam in de eerste training van het weekend in Mexico het stoeltje van Valtteri Bottas over, omdat er problemen waren met de auto van Bottas. Ondanks deze slechte start functioneerde de auto goed in de daaropvolgende trainingssessies. Voor de Finse coureur was er voldoende reden om op een goed kwalificatieresultaat te hopen. "Ik hoopte op iets beters, maar uiteindelijk lijkt het erop dat dit onze snelheid was. Het is echt goed voor ons dat beide auto's in Q3 staan, zeker als je naar vorige week kijkt. Ik heb het gevoel dat onze racesnelheid vergelijkbaar is met onze kwalificatiesnelheid ten opzichte van de anderen. Dat geeft me vertrouwen om morgen wat goede punten te halen, maar het moet uiteraard een perfecte dag worden. Ik kijk ernaar uit," vertelt Bottas na afloop van de kwalificatie bij F1.com.

 

 

Op het nippertje door naar Q3

Voor Zhou Guanyu leek het er even op dat hij de kwalificatie in Q2 moest verlaten. De Chinese coureur stond al in de Alfa Romeo-garage toen hij hoorde dat de rondetijd van Williams-coureur Alexander Albon werd verwijderd wegens het overschrijden van de track limits. Dit promoveerde Zhou naar een plek in Q3. "Natuurlijk voel ik me geweldig om weer in Q3 te zijn. Ik was opnieuw een beetje gefrustreerd toen ik hoorde dat ik het weer had gemist. Het zou niet de eerste keer zijn dat we eruit lagen door een paar honderdsten. Dus vandaag hebben we geluk gehad. Hoewel ik tevreden ben met de rondetijden die ik kon neerzetten, was het duidelijk niet genoeg voor een beter resultaat vandaag," vertelt Zhou aan F1.com. "Ik hoop dat we met beide auto's kunnen scoren. Ik heb het gevoel dat we dit weekend in een veel comfortabelere positie zitten dan in Austin. Dit geeft ons hoop, maar het kan nog steeds een lange race worden, alles kan gebeuren. Laten we kalm blijven en wat goede punten binnenhalen," vult hij aan.

 

Lees ook: Max Verstappen: Ik zal mijn best doen

Lees ook: Sainz: We hebben een goede positie voor morgen

Lees ook: Charles Leclerc: Pole position is een grote verrassing

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden