Sainz: We hebben een goede positie voor morgen

door Shakyra van den Heuvel
Carlos Sainz in de auto tijdens tweede testdag Barcelona 2022

Carlos Sainz mag tijdens de Grand Prix van Mexico vanaf de tweede positie vertrekken. Hij wist de tweede tijd te rijden in een tijd van 1.17.957. Alleen zijn teamgenoot Leclerc wist hem sneller af te zijn. 

Voorafgaand aan de kwalificatie, maar ook tijdens de sessie was het nog moeilijk in te beelden dat Ferrari de eerste startrij zou gaan vullen. "Het was een rare sessie. Ineens waren we P1 en toen kwam alleen Charles mij nog voorbij. Het was raar om ineens zoveel tijd te vinden", aldus Sainz na afloop bij F1.com. In de eerste twee sessies van de kwalificatie had Sainz het soms lastig om een snelle tijd neer te zetten. In Q2 wist hij het maar net te overleven en ging hij als P10 door. Uiteindelijk wist hij de snelheid te vinden en kon hij de tweede tijd neerzetten. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Red Bull is sterk

Ondanks zijn goede startpositie weet Sainz ook dat het een lastige race zal gaan worden. "We moeten vooral gaan kijken hoe we de Red Bull achter ons gaan houden". Red Bull lijkt het hele weekend al heel erg snel dus de verwachting is ook dat Verstappen snel zal aankloppen bij Sainz en Leclerc. "We zijn niet heel erg snel met veel bezine aan boord. We zullen ons best doen". Morgen staan dus beide Ferrari's op de eerste startrij en gaan ze op zoek naar hun tweede overwinning tijdens dit seizoen. 

 

Lees ook: FIA reageert op diskwalificatie Hamilton en Leclerc in Austin

Lees ook: Formule E-test in Valencia ook woensdag afgelast na brand in pits

Lees ook: Verschoor wil titel gaan verdedigen in F3 Grand Prix Macau

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden