Formule E-test in Valencia ook woensdag afgelast na brand in pits

door Frederique van Grinsven
1-EPS610_180257_FER6053

De Formule E heeft tijdens de pre-season test in Valencia dinsdagmiddag zijn paddock moeten evacueren na een brand in de pitlane. Eén persoon is uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. Ook voor vandaag is de test afgezegd.

Na de ochtendsessie op de eerste dag van testen brak er brand uit in de garage van Williams Advanced Engineering, de batterijleverancier van het kampioenschap. Naast de pitlane werd ook de perskamer geëvacueerd.

"Tijdens een onderbreking tussen de trainingen werd er brand ontdekt in de pitlane en garage", laat de Formule E weten via Twitter. "Het Incident Response Team op het circuit heeft onmiddellijk actie ondernomen om het incident onder controle te krijgen, terwijl het hoofdgebouw en de garages snel werden geëvacueerd."

Nog twee testdagen over

De Formule E-test van vandaag is eveneens afgelast. Verder laat de organisatie weten dat één persoon uit voorzorg naar het ziekenhuis is gebracht, maar zonder behandeling het ziekenhuis weer mocht verlaten. De Formule E hoopt op donderdag het testen weer te kunnen hervatten. Vrijdag is de laatste testdag voordat het tiende Formule E-seizoen van start gaat in Mexico City, het tweede weekend van januari.

Lees ook: Verschoor wil titel gaan verdedigen in F3 Grand Prix Macau

Lees ook: Olav Mol over race Hamilton: Knap hoor, in een illegale auto

Lees ook: Lando Norris deelt sneer uit aan Aston Martin

door Frederique van Grinsven

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden