Verschoor wil titel gaan verdedigen in F3 Grand Prix Macau

door Shakyra van den Heuvel
Richard Verschoor / MP Motorsport / Formula 2 / Silverstone / 2021

Vier jaar geleden, in 2019, wist Richard Verschoor de memorabele Grand Prix van Macau te winnen. In november gaat hij opnieuw een gooi doen naar de overwinning om zo zijn titel te kunnen verdedigen. De Nederlander gaat dit avontuur aan met Trident Racing, waarmee hij eerder een overwinning wist te behalen in F2. 

Enigzins onverwacht kondigt Richard Verschoor aan dat hij voor Trident Racing opnieuw de Grand Prix van Macau gaat rijden. Momenteel rijdt hij voor Van Amersfoort Racing in Formule 2. Tijdens de GP van Macau gaat hij in een F3-auto rijden, hiermee gaat hij dus een stapje terug. 'Ik weet dat het een echte uitdaging zal zijn om weer in een F3-auto te rijden, en dan ook nog eens op het circuit van Macau. Desondanks ben ik enorm gemotiveerd om mijn titel te verdedigen', zegt Verschoor in een persbericht wat Trident Racing op dinsdagavond heeft uitgebracht. De Nederlander wordt vergezeld door Roman Stanek, hij rijdt momenteel ook in F2 -en door Ugo Ugochukwu, hij is een McLaren Junior. 

Richard Verschoor F2 Oostenrijk 2023

 

Verschoor heeft al vaker aan de start gestaan van de Grand Prix in Macau. In 2019 wist hij de race te winnen voor Jüri Vips en Logan Sargeant. Sindsdien hebben er geen andere edities meer plaatsgevonden door de coronapandemie. In het verleden hebben grote namen als Michael Schumacher en Ayrton Senna deze race gewonnen, dus Verschoor staat in een mooi rijtje van winnaars. Als hij de race op 18 en 19 november weet te winnen in Macau, dan kan hij zijn titel van vier jaar geleden verdedigen. Vooralsnog is Verschoor de enige Nederlander die vaststaat voor de komende editie. Wie weet komen er nog een aantal namen bij. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Max Verstappen: fanatiek & favoriet

Lees ook: Haas-coureurs blij met de keuze voor pitlanestart

Lees ook: Hero or Zero: De Grand Prix van de Verenigde Staten

 

 

 

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden