FIA reageert op diskwalificatie Hamilton en Leclerc in Austin

door Shakyra van den Heuvel
Leclerc Australie Pole.jpg

Na afloop van de Grand Prix in Austin werd er op maandagochtend bekend dat zowel Hamilton als Leclerc gediskwalificeerd waren. Beide auto's hadden niet voldaan aan het technisch regelement. Na ophef over de gang van zaken komt de FIA nu met een reactie. 

Na elke race kiest de FIA willekeurig een aantal auto's uit waar zij uitvoerig onderzoek op doen om te kijken of alles volgens het regelement gaat. De teams weten voorafgaand niet welke auto's er worden gekozen en welke onderdelen er worden onderzocht. Naast de willekeurige controles van de FIA, hebben zij elk weekend een aantal standaard controles bij elke auto zoals het brandstofmonster dat wordt afgenomen. "In Austin zijn er overtredingen van de regels geconstateerd en deze hebben wij overgedragen aan de stewards. Zij beslissen welke consequenties hier aan hangen", aldus de FIA in een statement. 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door FORMULA 1® (@f1)

Altijd kans op een controle

Niet alleen na een kwalificatie of race hebben de teams kans op een controle, maar ook tussendoor kan een medewerker van de FIA altijd een controle uitvoeren. "De kans op controle bij back-to-back GP's is kleiner omdat de auto dan weer snel door moet naar de volgende locatie".  De FIA laat ook weten in hun statement dat zij naast de auto's van Hamilton en Leclerc, ook nog twee andere auto's hebben geinspecteerd. Die kwamen wel door de controle heen en daar was alles in orde, in tegenstelling tot die van hen. Dit heeft uiteindelijk geleid tot een diskwalificatie van de twee coureurs van Ferrari en Mercedes. 

 

Lees ook: Verschoor wil titel gaan verdedigen in F3 Grand Prix Macau

Lees ook: Olav Mol over race Hamilton: Knap hoor, in een illegale auto

Lees ook: Formule E-test in Valencia ook woensdag afgelast na brand in pits

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden