Giovinazzi teleurgesteld wegens mislopen Ferrari-zitje

large-2020-Abu-Dhabi-Grand-Prix-Sunday-2

De Italiaanse Alfa Romeo-coureur Antonio Giovinazzi kreeg het afgelopen seizoen een flinke teleurstelling te verduren. Niet hij maar McLaren-coureur Carlos Sainz mag namelijk het Ferrari-stoeltje van Sebastian Vettel overnemen. "Natuurlijk is het nieuws dat Sainz naar Ferrari gaat niet in goede aarde gevallen bij mij. Dat lijkt me overigens niet heel gek", stelt Giovinazzi in gesprek met het Italiaanse Autosprint.

De Italiaan had gehoopt en zelfs wel een beetje verwacht dat het vertrek van Sebastian Vettel zou betekenen dat hij eindelijk de stap naar Ferrari mocht maken. Die kans kwam er echter niet want de Scuderia besloot om Carlos Sainz een contract te geven. "Ik dacht de kans te krijgen om voor de Scuderia te racen, ik sta immers onder contract bij het team. Misschien is dit gewoon nog niet het goede moment voor mij."

Hoewel Giovinazzi in 2021 dus niet voor Ferrari uit zal komen, hoopt de Italiaan dat die stap er in de toekomst wel in zit. "Dat Ferrari nu voor Sainz heeft gekozen, betekent natuurlijk niet dat ik in de toekomst geen Ferrari-stoeltje meer kan bemachtigen. Het is nog steeds mijn droom om voor Ferrari te rijden", vertelt Giovinazzi.

Een foto van Antonio Giovinazzi
© Alfa Romeo Racing

Naar eigen zeggen heeft de Alfa Romeo-coureur nog nooit iets cadeau gekregen wat zijn carrière betreft. Hij is het dan ook gewend om hard te moeten werken om dingen voor elkaar te krijgen. En met het Ferrari-stoeltje nog altijd aanwezig in zijn dromen, focust Giovinazzi zich voor nu volledig op Alfa Romeo. "Ik wil het team zo veel mogelijk vooruit helpen. Een podiumplek behalen zou natuurlijk geweldig zijn. Om dat te kunnen bereiken moet ik aan mezelf blijven werken om beter te worden. De kansen die ik krijg moet ik aangrijpen. We gaan zien hoe dat in 2021 uitpakt."

Lees ook: Weug eerste vrouwelijke coureur bij Ferrari Driver Academy

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden