Glenn van Berlo: "Derde plaats haalbaar in kampioenschap"

photo_2021-10-28_15-17-23

Glenn van Berlo rijdt dit weekend in de Lamborghini Super Trofeo de laatste ronde van het kampioenschap. Van Berlo staat vierde in het kampioenschap, maar maakt nog kans op de derde plaats. Van Berlo sprak met Grand Prix Radio en blikt alvast vooruit op de beslissende ronde in de Lamborghini Super Trofeo.

De laatste ronde van de Lamborghini Super Trofeo vindt plaats in Misano. Het wordt een drukke week voor Van Berlo, omdat naast de laatste ronde in het kampioenschap ook de World Cup wordt verreden. Door de World Cup had Van Berlo twee extra testdagen op dinsdag en woensdag en die verliepen positief. "We hebben veel dingen kunnen proberen met de set-up van de auto. Nu is het echt nog maar een kwestie van finetunen en de rondes aan elkaar knopen tijdens de kwalificatie", liet Van Berlo weten.

Lewis Hamilton / Max Verstappen / Grand Prix Amerika / Austin / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Jiri Krenek)

Het kampioenschap

Momenteel ligt Van Berlo vierde in het kampioenschap, maar hij hoopt met een goed resultaat toch nog een plekje op te schuiven. "We liggen maar een paar punten achter P3, dus dat is zeker nog haalbaar in het kampioenschap." Een beter resultaat dan P3 zit er echter niet meer in. Door veel technische problemen is Van Berlo vaak uitgevallen en is hij veel punten misgelopen.

Naast de reguliere races wordt er dit weekend ook voor de World Cup geracet. "In de World Cup komen de continenten Europa en Amerika bij elkaar, wat bij elkaar ongeveer vijftig rijders zijn die gaan strijden om de wereldtitel."

Luister de hele update van Glenn van Berlo op Grand Prix Radio.

Lees ook: Mattie Valk over F1 aan Tafel: “Mijn doel? Georganiseerde chaos”

Lees ook: Helmut Marko: “Verstappen ziek tijdens GP Amerika”

Lees ook: Anthony Hamilton: “Lewis en Max zijn geen vijanden”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen