Van Berlo derde in Lamborghini Super Trofeo

glenn-van-berlo-lamborghini-super-trofeo

Door een sterk slotweekend in Misano is Glenn van Berlo derde geworden in het wereldkampioenschap Lamborghini Super Trofeo. Van Berlo werd in de laatste twee races van het seizoen als vierde en vijfde afgevlagd. 

Na een sterke kwalificatie mocht Van Berlo samen met zijn teamgenoot vanaf de vierde plaats starten voor de eerste race. Een goede uitgangspositie voor een mooi resultaat want het startveld bestaat uit 34 teams. Toch was Van Berlo nog niet helemaal tevreden met de balans van zijn auto. “We hebben nog best wel grote dingen aangepast aan de set up”, vertelt Van Berlo aan Grand Prix Radio. “We wilden met de aanpassingen ervoor zorgen dat de banden minder snel zouden slijten, zodat we tijd konden goed maken aan het eind van de race."

Van Berlo werd tijdens de eerste race ook als vierde afgevlagd. De 19-jarige moest een flinke inhaalslag maken, nadat hij in de eerste ronde werd aangetikt en daarmee veel plekken verloor.

Grand Prix van Mexico / race / Mexico / 2019
Foto: Pirelli (Joe Portlock / LAT Images)

Race 2

De kwalificatie voor de tweede race verliep minder goed. Het was de beurt aan de teamgenoot van Van Berlo die niet verder kwam dan de tiende stek. Na de start viel hij zelfs terug naar de veertiende plaats.

Maar mede dankzij een goede strategie en pitstop wist het Target Racing Team zich naar voren te knokken. “We kwamen op P8 terug de baan op en hadden daarna echt een sterke pace”, gaat Van Berlo verder. “We wisten een gat van 3,5 seconde dicht te rijden en toen kreeg ik van het team te horen dat we derde lagen in het wereldkampioenschap en diegene voor mij een tijdstraf zou krijgen vanwege een verkeerde pitstop."

Van Berlo heeft daarna geen risico genomen en kwam als vijfde over de finish. “Ik ben blij dat we het seizoen hebben afgesloten met de derde plaats in het wereldkampioenschap. Wat ik volgend jaar ga doen is nog niet zeker, maar daar ik jullie van op de hoogte houden”, besluit hij.

Luister de hele audio-update van Glenn van Berlo op Grand Prix Radio!

Lees ook: Jeroen Mul kent moeizame seizoensfinale in Misano

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Mexico

Lees ook: Nieuw format F1: teams moeten updates uitleggen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden