Glenn van Berlo rijdt 2022 GT-Open met Oregon Team

door Jay Hartman
10-saturday-monza

Glenn van Berlo rijdt met het Italiaanse Oregon Team de 2022 GT-Open. Dit is de volgende stap in zijn GT-avontuur. Van Berlo deed afgelopen seizoen al mee aan de Lamborghini SuperTrofeo. 

Van Berlo komt naast Kevin Gilardoni te zitten in een van de twee auto's van Oregon Team. Het is voor het Italiaanse team de eerste keer dat ze deelnemen aan een GT3-kampioenschap. Van Berlo legt uit dat Lamborghini twee fabrieksauto's wilt inzetten voor komend raceseizoen en dus gaat Oregon twee auto's runnen in de 2022 GT-Open. 

Voorbereiding

De GT-open bestaat uit zeven races waarvan de eerste verreden wordt op het Portugese Estoril-circuit. Van Berlo heeft daar nog nooit gereden maar kijkt uit naar de wedstrijd door de verhalen die hij heeft gehoord over het circuit. Omdat de eerste wedstrijd pas begin april plaatsvindt, heeft de Nederlander alle tijd om zich goed voor te bereiden op het kampioenschap. 

Van Berlo vindt dat wel prettig om de auto, het team en zijn teamgenoot beter te leren kennen. Hij heeft wel ervaring in de GT-racerij, maar nog niet veel ervaring in de GT3. Dat is ook niet zo gek aangezien van Berlo pas begin 2021 is overgestapt naar GT-wedstrijden. Zijn enige ervaring is de 24 uur van Spa. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Glenn van Berlo (@glennvanberlo)

Vergelijkingsmateriaal

Leonardo Pulcini rijdt in de tweede auto van Oregon en is één van de racers tegen wie van Berlo heeft gestreden in de Lamborghini SuperTrofeo. Hij is blij dat Pulcini ook bij het team zit zodat ze zo vergelijkingsmateriaal hebben voor de GT-Open. Dat is voor de Nederlander belangrijk om zichzelf te blijven ontwikkelen als rijder gedurende het seizoen. Wat de verdere plannen zijn voor het komende jaar houdt Van Berlo nog voor zich: "Dit zijn niet de enige plannen, want ik ga nog deelnemen aan een ander kampioenschap. Daar horen jullie binnenkort nog meer over."

De complete update van Glenn van Berlo is te horen op Grand Prix Radio

Lees ook: Norris gaat na Hamilton en Verstappen het meeste verdienen

Lees ook: Job van Uitert rijdt in 2022 voor Panis Racing in ELMS

Lees ook: Bleekemolen teamgenoot van Barrichello tijdens Brazil Stock Car Cup Series 2022

door Jay Hartman

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden