Job van Uitert rijdt in 2022 voor Panis Racing in ELMS

door Tim Koenders
Header liveblog 1 Bahrein

Job van Uitert komt in 2022 in actie voor het Franse Panis Racing in de European Le Mans Series (ELMS). Afgelopen jaar reed hij nog voor Racing Team Nederland in de LMP2-klasse. Samen met teamgenoten Nico Jamin en Julien Canal is het doel strijden om de titel.

Panis Racing is een succesvol Frans team in de langeafstand racerij en opgericht door ex Formule 1-coureur Olivier Panis. Van Uitert geeft aan dat het team de verplichte Goodyear banden goed begrijpt. Zijn teamgenoten zijn Nico Jamin en Julien Canal. Van Uitert reed vorig jaar al eerder met Jamin. Met Canal reed hij nog nooit. De Fransman is al twee keer wereldkampioen geworden in de LMP2-klasse en won al drie keer een klasse van de 24 uur van Le Mans. Van Uitert is ervan overtuigd dat het met de coureurs kan strijden om de wereldtitel.

Job van Uitert / ELMS / Panis Racing

Het seizoen + 24 uur van Le Mans

De verwachting is dat het team in juni ook meedoet aan de 24 uur van Le Mans aangezien ze de afgelopen jaren op het podium stonden. De European Le Mans Series begint in april op Paul Ricard in Frankrijk. De overige races van het seizoen vinden plaats op Imola, de Hungaroring, Catalunya, Spa-Francorchamps en Portimão. Van Uitert kan niet wachten tot de start van het seizoen. “Het wordt een zwaar maar spectaculair jaar.”

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden