8HWECBAH380

Racing Team Nederland is wereldkampioen geworden in de LMP2 Pro-Am klasse in het World Endurance Championship. Het Nederlandse team besliste het kampioenschap door de laatste race van het seizoen, de 8 uur van Bahrein, te winnen. Job van Uitert, coureur van Racing Team Nederland, sprak met Grand Prix Radio over de laatste race van het seizoen. 

Voorafgaand aan de race was het doel duidelijk. Racing Team Nederland moest de race winnen om kampioen te worden in de LMP2 Pro-Am klasse. Het Nederlandse team stond er goed voor, omdat ze een week eerder ook al de zes uur van Bahrein hadden gewonnen op hetzelfde circuit. "We hadden die race makkelijke gewonnen, dus we wisten dat de auto goed was", aldus Van Uitert.

6 uur van Bahrein / Racing Team Nederland / Frits van Eerd / Giedo van der Garde / Job van Uitert
Foto: Clement Marin

Moeilijke race door full course yellow

Ondanks de dominante 6 uur van Bahrein verliep de 8 uur van Bahrein iets minder soepel voor Racing Team Nederland. Na een sterk begin, waarin het team een grote voorsprong opbouwde, verdween de voorsprong als sneeuw voor de zon door een full course yellow. "Vanaf dat moment zat iedereen binnen twintig seconden van elkaar en hadden we een paar mooie gevechten op het circuit. Uiteindelijk hebben we de zege toch over de streep weten te trekken en toch nog de race gewonnen."

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Frits van Eerd (@frits.van.eerd)

Door de overwinning is Frits van Eerd kampioen geworden als coureur en zijn Giedo van der Garde en Job van Uitert derde geworden bij de coureurs. Naast het individuele succes is Racing Team Nederland ook wereldkampioen geworden bij de teams in de LMP2 Pro-Am klasse. "Dit is een droom voor ons allemaal die uitkomt. We hadden één doel dit jaar en dat was wereldkampioen worden. Als je dan kans maakt om in de laatste race kampioen te worden, komt er nog extra druk bij en dan moet je het toch nog even waarmaken, maar dat is allemaal goed gegaan."

Luister de hele update van Job van Uitert op Grand Prix Radio!

Lees ook: Racing Team Nederland wint in Pro-Am 6 uur van Bahrein

Lees ook: Valtteri Bottas: “Dacht dat Max rechtdoor zou schieten”

Lees ook: Dominante Verstappen wint Grand Prix van Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden