Glenn van Berlo: We hebben goede balans voor 24 uur van Daytona

door Tim Koenders
Glen van Berlo Daytona

Glenn van Berlo denkt een goede balans gevonden te hebben voor de 24 uur van Daytona. Van Berlo komt in actie voor Riley Motorsports in de LMP3 klasse.

De 24 uur van Daytona start dit jaar op 28 januari. Net als ieder jaar komen er ook dit jaar veel Nederlanders in actie. Glenn van Berlo komt in actie voor Riley Motorsports in de LMP3 klasse. Het team mag de 24-uurs race als vijfde aanvangen. Voor Grand Prix Radio blikt Glenn van Berlo vooruit op de 24 uur van Daytona. “Mijn teamgenoot reed een goede kwalificatie. Dit zegt natuurlijk niet zo heel veel tijdens een 24-uurs race. Het is dan vooral zaken om uit de problemen te blijven. Dat is nog wel een dingetje in de LMP3.” Van Berlo legt uit dat de LMP3 auto niet echt gemaakt is voor zo’n lange race. “Je moet je rijstijl echt aanpassen om in de slotfase te kunnen pushen.”

Strategie

“We hebben een goede balans kunnen vinden. We zijn erg snel en de bandenconsumptie is niet al te hoog. Zoals het er nu naar uitziet gaan we eerst allemaal een single-stint rijden. De volgend keer dat ik in de auto stap ga ik voor een triple-stint.” Van Berlo legt uit dat die strategie natuurlijk tijdens de race nog aangepast kan worden. “Ik kijk er natuurlijk naar uit en ik houd jullie op de hoogte.”

De hele update van Glenn van Berlo hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Kay van Berlo: Er is flink wat vooruitgang geboekt

Lees ook: Franz Tost: Overstap is goed voor Pierre Gasly

Lees ook: Toekomst Robert Kubica onzeker na overstap sponsor

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden