Glenn van Berlo rijdt European Le Mans series met G-Drive

door Jay Hartman
Header liveblog 1 Bahrein

Naast zijn deelname aan de GT-Open verschijnt Glenn van Berlo ook aan de start in de European Le Mans series. Dit wordt zijn debuut in de LMP-wereld en daar kijkt de coureur enorm naar uit. Eerder werd al bekend dat van Berlo bij het team van Oregon in de 2022 GT-Open zal rijden.

Van Berlo komt uit voor het team van G-Drive in de European Le Mans series. De auto's worden gerund door EuroInternatonal dat geleid wordt door Antonio Ferrari. Van Berlo is enthousiast over deze samenwerking, vooral omdat Ferrari enorm gepassioneerd is over de autosport. Ook is de Nederlander al bekend met het EuroInternational-team vanwege zijn broer Kay van Berlo die al eerder met hun geracet heeft. 

Glenn van Berlo G-Drive ELMS announcement

Toevoeging aan raceseizoen

Van Berlo zegt dat de ELMS een mooie toevoeging is aan zijn raceseizoen met de GT-Open. Hij moet alleen wel de laatste twee races op de circuits in Spa en Portimão missen door de races in de GT-Open. De coureur verwacht wel dat het een lastige schakeling is tussen GT-auto's en LMP-auto's. "Dat is slechts een kwestie van aanpassingsvermogen en daar zal ik als coureur zo snel mogelijk mee moeten werken", zegt van Berlo. 

Naast de toevoeging van het LMP3-kampioenschap aan zijn raceseizoen is er ook een andere leuke toevoeging in het kampioenschap zelf. Zijn broer Kay van Berlo rijdt dit jaar ook in de ELMS. Het is sinds 2015 de eerste keer dat beide broers aan de start van een kampioenschap verschijnen. "Ik kijk er heel erg naar uit om elkaar weer tegen te komen op het circuit", aldus van Berlo. 

De complete update van Glenn van Berlo is te horen op Grand Prix Radio

Lees ook: Jeroen Bleekemolen zesde in Brasil Stock Cars

Lees ook: Albon kartte met Button ter voorbereiding op F1-seizoen

Lees ook: F1 aan Tafel: De app van Olav Mol

door Jay Hartman

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden