Jeroen Bleekemolen zesde in Brasil Stock Cars

door Tim Koenders
10-saturday-monza

Jeroen Bleekemolen eindigde als zesde in de Brasil Stock Cars op Interlagos. In een groot veld met veel grote namen verloor de Nederlander een aantal plaatsen door een langere pitstop. Zelf kijkt hij zeer tevreden terug aangezien hij voor zijn gevoel echt geracet heeft.

Jeroen Bleekemolen komt in veel verschillende klassen in actie. Afgelopen weekend reed hij op het bekende Interlagos in de Brasil Stock Cars. Zelf vergelijkt hij de klasse een beetje met de DTM. “Het waren allemaal professionele coureurs dus het ging er erg hard aan toe.” In het kampioenschap zijn er 32 vaste coureur die allemaal een gastrijder uitnodigen. Bleekemolen was één van die gastrijders. “Ik reed met Rafael Suzuki bij een erg goed team. Ook Rubens Barrichello, Tony Kanaan en Pietro Fittipaldi rijden voor dat team.” Andere coureurs die deelnamen waren onder andere Felipe Massa en Timo Glock.

Jeroen Bleekemolen / Brasil Stock Cars

"Hopelijk volgend jaar weer"

“Het was de bedoeling dat de vaste rijder de eerste race reed en ik dus de tweede. Mijn teamgenoot kwalificeerde zich als dertiende en eindigde als negende.” De startopstelling van de tweede race was de top tien van de eerste race omgedraaid, Bleekemolen mocht dus op de eerste rij starten. “Dat was best een beetje spannend, ik keek in mijn spiegel en zag dertig auto’s staan.” Bleekemolen vertelt dat hij mooie gevechten heeft gehad maar ook een langere pitstop moest maken. “Ik moest meer tanken aangezien we dat in de eerste race niet hebben gedaan. Hierdoor konden we in de eerste race wat verder naar voren komen.” Uiteindelijk is Bleekemolen als zesde geëindigd. “Ik hoop dat ik er volgend jaar weer bij ben want dit was écht racen.”

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

 

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden