Na Alfa Romeo ook Porsche, Aston Martin en Lamborghini naar de F1?

RossBrawn

De nieuwe eigenaren van de Formule 1 zijn druk bezig om de sport aantrekkelijker te maken. De afgelopen periode hebben we dit gemerkt doordat de sport toegankelijker is geworden. De volgende stap is om de sport goedkoper en eenvoudiger te maken zodat meer grote automerken hun intrede zouden willen doen.

De Formule 1 ondergaat momenteel een transformatie nu het in handen is van het Amerikaanse Liberty Media. Dit jaar merkten we dat doordat de sport opener werd richting de fans. Komend jaar zien we dat onder andere terug in het nieuwe logo, de intrede van de halo en de nieuwe zachtere band van Pirelli die voor meer pitstops moet zorgen. Sportief directeur Ross Brawn wil meer en heeft een plan gepresenteerd om het huidige motorenreglement te vereenvoudigen per 2021.

Deze week werd bekend dat Alfa Romeo terugkeert naar de koningsklasse. Brawn heeft toegegeven dat hij nog meer grote namen wil laten terugkeren en heeft drie automerken op het oog die kunnen bijdragen aan de populariteit van de sport. “Er zijn een aantal premium automerken die ik graag in de Formule 1 zou willen zien. Porsche is daar een van, maar ook Aston Martin en Lamborghini,” aldus de grote man achter de successen van Michael Schumacher.

Zowel de torenhoge kosten die de ontwikkeling van een nieuwe motor met zich meebrengt als de strenge eisen waaraan zo’n motor moet voldoen in F1, maken toetreding tot de F1 een te grote hobbel voor nieuwe fabrikanten. Brawn werkt momenteel aan een plan om de sport goedkoper en eenvoudiger te maken zodat het nu wel aantrekkelijker wordt voor nieuwe merken. “Ik kan je verzekeren dat met de huidige power unit geen enkele fabrikant geïnteresseerd is om toe te treden tot de sport. Daarom moeten we het wel goedkoper en eenvoudiger maken en moeten we een omgeving creëren zodat het aantrekkelijk is voor hen om deel te nemen,” besloot de Brit.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden