Günther Steiner: Verwachtingen waren te hoog

door Patrick Wuite
Mick Schumacher Japan

Günther Steiner stelt dat de verwachtingen rond zijn team te hoog waren na de goede start van het seizoen en denkt dat dat voor te veel druk zorgde.

Haas offerde 2021 op om in 2022 competitief te zijn. Die keuze leek gelijk zijn vruchten af te werpen met een vijfde plaats van Kevin Magnussen in de openingsrace van het seizoen in Bahrein, maar daarna kwam de klad erin. Alleen in Engeland en Oostenrijk pakten beide coureurs punten en sindsdien heeft de Amerikaanse renstal geen punt meer gepakt. Sterker nog: Haas is het enige team dat in de laatste zeven races puntloos is gebleven en dat komt volgens Steiner onder andere door de hoge verwachtingen.

Gunther Steiner Belgie

"We deden het goed in de eerste paar races en toen dacht iedereen dat we wel in de top acht zouden eindigen. En als je dan een paar mindere resultaten hebt, dan zorgt dat voor negativiteit en dat is niet goed. Als je namelijk in de Formule 1 niet op de top van je kunnen presteert, dan pak je gewoon geen punten", stelt Steiner in gesprek met GPFans. "We kunnen beter zijn en dat zullen we ook worden", besluit de Italiaanse teambaas.

Lees ook: George Russell: Nyck de Vries verdient Formule 1-zitje

Lees ook: Coen Swijnenberg en Gijs van Lennep te gast in F1 aan Tafel

Lees ook: Strijd stoeltje Haas tussen Schumacher en Giovinazzi

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden