Goed weekend in GT4 Series voor Thijmen Nabuurs

door Coen Versteeg
WhatsApp-Image-2021-05-31-at-14.48.59-1

Thijmen Nabuurs reed afgelopen weekend in de GT4 European Series op het circuit van Paul Ricard. De Nederlander had een goed weekend en pakte zelfs een podiumplek. Nabuurs blikt, exclusief voor Grand Prix Radio, terug op het afgelopen raceweekend.

Afgelopen weekend reed de GT4 European Series op het circuit van Paul Ricard. Thijmen Nabuurs, rijdend voor het team van V8 Racing, had een erg goed weekend. "Vorige race deed ik niet mee, dus het was tijd om punten te scoren", laat Nabuurs ons weten. In de kwalificatie liet Nabuurs' teamgenoot een negende tijd noteren en Nabuurs zelf een zevende tijd. De Nederlander was daar erg blij mee. "Er rijden 44 coureurs mee dus zevende is zeer goed", gaat Nabuurs verder.

Sterke racepace V8 Racing

Tijdens de race verliep het nog beter voor V8 Racing. In de eerste stint begon de teamgenoot van Nabuurs en die kon opklimmen naar de achtste plek. Toen Nabuurs het stoeltje overnam, kon hij nog opklimmen naar een vierde plek. "Het team van V8 Racing had de auto heel goed gemaakt", zegt een tevreden Nabuurs.

Thijmen Nabuurs / GT4 European Series/ Paul Ricard
Foto: GT4 European Series

In de tweede race startte Nabuurs vanaf P7. "Ik had een goede start en kon gelijk opklimmen naar P5. Ik zat daarna vast achter een McLaren en wilde mijn auto veilig thuis brengen voor de stint van mijn teamgenoot", zegt Nabuurs. Door een undercut pakte het team van V8 Racing nog een plekje waardoor ze weer vierde werden. "Maar", zegt Nabuurs, "omdat we derde werden in de Silver Cup mochten we toch nog een beker mee naar huis nemen", sluit een blije Nabuurs af.

De hele update van Thijmen Nabuurs is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Castroneves wint Indy 500, VeeKay achtste

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Azerbeidzjan

Lees ook: Red Bull stuurt Tsunoda naar trainingskamp in Italië

door Coen Versteeg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden