Goede prestatie kwam niet als verrassing voor Toro Rosso

AP-1UW7ZXEZW1W11_news

Toro Rosso herstelde zich tijdens de Grand Prix van Bahrein van een matige openingsrace. Pierre Gasly pakte voor het Italiaanse team een knappe vierde plaats en zorgde voor een feestje bij de renstal. “Ten opzichte van Australië hebben we een mooie stap gezet”, laat technisch directeur van Toro Rosso James Key aan Autosport.com weten.

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Australië kwam Toro Rosso nog veel te kort. Twee weken later in Bahrein was de snelheid er wel en haalde het team zelfs Q3 met Gasly. De progressie was onder andere het gevolg van de introductie van enkele aerodynamische updates. “Het ging niet goed in Melbourne. Daardoor lijkt de stap die we nu hebben gezet groter”, vertelt Key.

Voor Toro Rosso zelf kwam de stap voorwaarts niet als een verrassing: “We hadden al verwacht dat het in Bahrein beter zou gaan. De rijders kennen het circuit en we hadden een aantal aerodynamische updates. Deze zijn goed voor een paar tienden van een seconde. Ook het circuit lag ons beter en we hebben een behoorlijke verandering doorgevoerd aan de manier waarop we de wagen afstellen.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden