'GP van Singapore zonder publiek niet haalbaar'

01-singapore-thursday2-469570

De organisatie achter de Grand Prix van Singapore zegt dat het niet haalbaar is om een race achter gesloten deuren te houden.

'Omdat de Singapore F1-race gehouden wordt op een stratencircuit, is het niet haalbaar om een race te organiseren achter gesloten deuren', aldus een woordvoerder van de organisatie tegen persbureau AFP. Samen met de Formule 1 en de lokale overheid probeert de organisatie naar andere mogelijkheden te kijken voor het houden van de race.

Daarnaast moet er ook nog rekening gehouden worden met de opbouw van het circuit. De overheid verwacht begin juni de teugels weer te kunnen laten vieren. Net als andere landen, kent Singapore ook strenge lockdown-maatregels. Een versoepeling begin juni zou wel beteken dat er nog genoeg tijd is om het circuit op te bouwen. 'Het aanleggen van de tijdelijke infrastructuur duurt zo'n drie maanden', aldus de organisatie.

'We blijven de ontwikkelingen nauwlettend volgen. Onze hoogste prioriteit blijft de gezondheid en veiligheid van onze fans, medewerkers, vrijwilligers en alle Singaporezen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden