Grand Prix Oostenrijk eerste race met volledig publiek

spilbergfriday33

Er mogen weer onbeperkt toeschouwers aanwezig zijn bij de Grand Prix van Oostenrijk. Dat meldt De Telegraaf. Het is de eerste keer sinds de coronapandemie dat er een grand prix wordt verreden met volledig publiek.

Bezoekers van de grand prix moeten een vaccinatie hebben gehad, negatief getest zijn of het coronavirus gehad hebben. Alle tribunes, dus ook de iconische Verstappen-tribunes, worden opengesteld. Oostenrijk heeft dus een primeur te pakken, het is namelijk de eerste keer sinds het begin van de coronapandemie dat er weer volle tribunes zijn tijdens een F1-weekend.

Aangezien Turkije van de kalender is gehaald werd er besloten om twee keer te racen in Oostenrijk. Tevens wordt er bij de eerste race, de Grand Prix van Stiermarken, nog niet gebruik gemaakt van de volledige tribunes.

Nederlands publiek

Momenteel is Oostenrijk nog een 'oranje' risicoland met betrekking tot corona. Hierdoor mogen alleen noodzakelijke reizen naar Oostenrijk plaatsvinden. Maar met een dalend gemiddelde van de coronagevallen in Oostenrijk en een stijgende vaccinatiegraad in Nederland, lijkt het erop dat het land zal gaan dalen naar code 'geel' en daarmee zou iedereen mogen reizen naar Oostenrijk.

De Grand Prix van Stiermarken vindt plaats van 25 tot en met 27 juni, de Grand Prix van Oostenrijk vindt plaats van 2 tot en met 4 juli.

Lees ook: F1 aan Tafel: Red Bull niet vleugellam

Lees ook: Circuits stellen diensten beschikbaar in strijd tegen covid

Lees ook: Marko hoopt op tot nok toe gevulde tribunes Oostenrijk

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden