Gridstraf dreigt voor Verstappen na definitief afschrijven motor

SI202107170317_hires_jpeg_24bit_rgb-1

De motor waar Max Verstappen mee reed tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië is definitief afgeschreven. Dat liet Honda weten tegenover Motorsport.com. In eerste instantie dacht de motorfabrikant dat de motor van de Nederlander misschien nog te redden was, maar na uitvoerig onderzoek tijdens de zomerstop blijkt dit toch niet het geval.

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië raakte de motor van de bolide van Verstappen zwaar beschadigd. De Nederlander had in de eerste ronde van de race een aanvaring met Lewis Hamilton en vloog op hoge snelheid de bandenstapels in. De Honda-motor leek in eerste instantie nog aardig ongeschonden uit de strijd te komen, waardoor de Japanse motorfabrikant besloot hem in Hongarije weer te gebruiken. Daar ontdekte men echter een scheurtje in de krachtbron.

Tijdens de zomerstop heeft Honda verder onderzoek naar de krachtbron gedaan. De motorfabrikant bevestigde in België dat de motor helaas definitief afgeschreven is. Verstappen moest wisselen naar zijn derde krachtbron van het seizoen. Dit is tevens de laatste krachtbron die hij kan gebruiken zonder een gridstraf te krijgen. De kans is dus vrij groot dat de Red Bull-coureur ergens dit seizoen een beroep moet doen op een nieuwe, vierde krachtbron. Dat levert hem automatisch een gridstraf op.

Hongarije / Red Bull / Sergio Perez
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

Ook gridstraf voor Pérez

Waar Verstappen de gridstraf zal incasseren, weet hij nog niet. In gesprek met Motorsport.com liet hij weten dat het team aan het kijken is waar het een nieuwe motor zal nemen als dat nodig is. De Nederlander is overigens niet de enige met een gridstraf boven het hoofd, ook zijn teamgenoot Sergio Pérez wacht een gridstraf. Honda heeft laten weten dat de krachtbron van de Mexicaan, die beschadigd raakte tijdens de Grand Prix van Hongarije, niet langer gebruikt kan worden.

Lees ook: BREAKING: Alonso rijdt ook in 2022 voor Alpine

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van België

Lees ook: Bleekemolen over 2e seizoenshelft: “Verstappen moet aan de bak”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden