Gridstraf voor Russell wegens wisselen versnellingsbak

Russel-2021-mexico

George Russell wordt na de uitslag van de kwalificatie vijf plaatsen teruggezet. Na een probleem tijdens de tweede vrije training heeft de Brit een nieuwe versnellingsbak nodig wat hem een gridstraf oplevert. 

In sommige gevallen kunnen coureurs 'gratis' van versnellingsbak wisselen. Als een bak zes opeenvolgende races is meegegaan of wanneer een coureur tijdens de vorige grand prix is uitgevallen, kan er zonder straf van bak gewisseld worden. De versnellingsbak van Russell voldoet hier niet aan, dus wordt hij vijf plekken teruggezet voor de Grand Prix van Mexico. De coureur van Williams reed tijdens de eerste training met een oude versnellingsbak rond, maar kreeg hier problemen mee. Daarom moest hij al vroegtijdig wisselen naar de bak die hij voor de race zou gebruiken. Omdat ook deze de geest gaf, moet Williams voor de tweede keer een bak wisselen en krijgt de 23-jarige een gridstraf.

George Russell / Williams F1 / Grand Prix Mexico
Foto: Williams Racing Photos

“Niet ideaal, maar zondag worden de punten verdeeld"

Ondanks zijn gridstraf denkt Russell dat het een positief weekend kan worden. "Het is ongebruikelijk dat we verschillende problemen met de versnellingsbak hadden”, vertelt Russell. “Daarom hebben we een nieuwe versnellingsbak moeten nemen, wat ons een gridstraf zal opleveren. Het is niet ideaal, maar op zondag worden de punten pas verdeeld. VT1 was een sterke sessie voor ons. De auto voelde goed aan, ik zat in een lekker ritme en we lieten een sterke pace zien. De snelheid tijdens de race zal van cruciaal belang zijn omdat de hoogte het erg moeilijk maakt voor de koeling, de remmen en voor de motor. Als we dat in de gaten houden, denk ik dat we een sterke race kunnen rijden."

Lees ook: Gasly bezorgd over slecht zicht nieuwe 2022-bolides

Lees ook: Formule 1 verlengt contract GP China tot en met 2025

Lees ook: Verstappen ruim vier tiende los tijdens VT2 Mexico

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden