Grosjean bestraft voor crash tijdens Grand Prix Spanje

romain_grosjean_melbourne

Romain Grosjean heeft een gridstraf aan de broek gekregen van drie plaatsen. De stewards legden hem deze straf op vanwege het veroorzaken van de crash in de openingsronde van de Spaanse Grand Prix. De coureur ondernam een dubieuze actie tijdens zijn spin en schakelde hierdoor zowel Hülkenberg als Gasly uit.

Grosjean kent tot dusver een ongelukkige start van het seizoen en heeft nog nul punten achter zijn naam staan. Dit in tegenstelling tot zijn teamgenoot Kevin Magnussen die inmiddels 19 punten heeft verzameld en hierdoor in de top 10 van het klassement staat. Waar de Zwitser tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan nog op schlemielige wijze zichzelf uitschakelde door achter de safetycar in de muur te crashen, zo maakte hij ook nu weer een niet al te sterke indruk. Vlak na de start van de Grand Prix van Spanje moest hij in bocht drie uitwijken voor zijn teamgenoot. Hij verloor hierdoor de controle over zijn Haas F1-bolide en spinde van de baan. Door vervolgens vol op het gas te trappen, schoot hij weer terug de baan op en schakelde daarmee zowel Hülkenberg als Gasly uit.

"Ik verloor de achterkant in bocht drie en ik spinde daardoor. Wanneer je de beelden terugkijkt, zie je dat ik mijn teamgenoot wilde ontwijken. Het spijt me voor degene die hierbij betrokken raakten, maar ik kon weinig doen toen de wagen eenmaal ging," aldus Grosjean. Hij beweerde dat hij juist op het gas ging om andere wagen te ontwijken, maar daar dachten de stewards anders over. "Het blijft natuurlijk speculeren waar de wagen zou zijn beland als hij voor andere opties zou hebben gekozen, maar het is zeker dat het oversteken van de baan met een groep achtervolgende wagens achter je, wat hij koos om te doen, de botsing veroorzaakte. Verder, nadat we de beelden hebben bekeken, vonden we dat de wagen de lijn aan de linkerzijde van het circuit volgde en bijna volledig van de baan was toen hij besloot de baan weer over te steken. Daarvoor hebben we besloten de rijder te straffen."

De Zwitser incasseert de straf tijdens de komende Grand Prix in Monaco. Bovendien krijgt hij hier bovenop ook nog twee extra strafpunten waardoor de teller voor hem nu op vijf staat. Wanneer je 12 strafpunten hebt verzameld binnen een jaar, dan word je voor één race geschorst.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden