Grosjean: 'Salarisverschil tussen coureurs is onacceptabel'

Romain_Grosjean_Haas_F1_Team

Voor veel Formule 1-teams is het een lastige tijd. De coronacrisis dwingt ze om te snijden in hun budgetten. Volgens Romain Grosjean, één van de bestuurders van de Grand Prix Drivers Association en coureur bij het team van Haas, hebben de coureurs in de GPDA gepraat over de invoering van een salarisplafond, zo meldt Motorsport.com.

"Sommige coureurs waren voor, anderen waren tegen. Ik denk dat het onacceptabel is dat Lewis Hamilton 40 miljoen verdient terwijl sommige rijders het moeten doen met 150.000 euro voor hetzelfde werk", stelt Grosjean in gesprek met Motorsport.com.

Autosportladder

De Fransman is er zelf niet op tegen om een salarisplafond in te voeren. Hij is zich er echter wel van bewust van de mogelijke negatieve gevolgen die het onbedoeld kan hebben. "Wat echter ook tijdens het overleg naar voren kwam is de volgende kwestie: we breken de hele autosportladder af als we de salarissen van coureurs aan banden leggen. Wie gaat in een jonge coureur investeren en betalen dat zij kunnen racen als ze die investering niet terugkrijgen met een percentage uit het salaris? Dat is een discussiepunt."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden