Grosjean sluit transfer naar Renault niet uit

grosjean

Fransman Romain Grosjean stelt in gesprek met ESPN dat hij een transfer naar het team van Renault zeker niet uitsluit. Het contract van de Haas-coureur loopt eind dit jaar af, wat betekent dat ook hij moet kijken waar hij het seizoen van 2021 wil racen.

"Er waren een aantal verrassingen wat betreft transfers. De grootste was Sebastian (Vettel red.) natuurlijk. Er zijn beslissingen genomen die ik waarschijnlijk anders genomen had, maar ik snap dat het (voor de fans red.) spannend was om te volgen", vertelt Grosjean. De Haas-coureur stelt daarnaast dat het vrije stoeltje bij Renault een aantrekkelijke optie voor de toekomst zou kunnen zijn.

Tussen 2012 en 2015 racete Grosjean bij het team van Lotus, waar hij tien podiumplekken binnensleepte. Het team van Lotus is vandaag de dag actief onder de welbekende naam Renault F1 Team. Op de vraag in hoeverre het stoeltje van Renault een optie is voor 2021 zei Grosjean het volgende: "Het zou zeker een leuk verhaal zijn. Ik ben tien jaar actief geweest bij Enstone en zij hebben mijn carrière voor een groot deel gefinancierd. Daarnaast was de laatste podiumplek van het team behaald door mij."

Opties openhouden

De Fransman denk dat het zeker leuk zou zijn om naar het team van Renault te gaan. Hij stelt echter ook dat hij graag bij Haas zou willen blijven of het bij een ander team zou willen proberen. Kortom, hij houdt zijn opties nog open. "We hebben nog niet één race verreden en toch praten we al over volgend jaar, dat blijft een beetje raar. Ik ga mijn best doen dit seizoen om te kijken of ik nog steeds op het niveau presteer waarop ik wil presteren. Daarna ga ik pas kijken en onderhandelen voor volgend jaar."

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden