Günther wint ook tweede race Formule E At Home Challenge

1-_ALS6361

De tweede race van de Formule E At Home Challenge is gewonnen door Maximilian Günther (BMW I Andretti Motorsport). Hij kwam als eerste over de finishlijn gevolgd door Robin Frijns (Envision Virgin Racing) op de tweede plek en Nico Mueller (Geox Dragon) op de derde plek. 

De tweede race van de challenge die verreden werd op de virtuele straten van Jersey City was alles behalve saai. Stoffel Vandoorne startte, net als in de eerste race van de challenge, vanaf poleposition gevolgd door Maximilian Günther en André Lotterer. Nederlander Robin Frijns kwalificeerde als zesde en Nyck de Vries crashte tijdens de kwalificatie waardoor hij zich niet wist te kwalificeren.

De race begon slecht voor Vandoorne. Hij had een langzame start en maakte een fout in de eerste bocht waardoor hij hard in de muur crashte. Achter hem hadden Günther en Lotterer een betere start. Beide passeerden de gecrashte Vandoorne, die op zijn beurt een stuk terugviel.

In ronde 9 van de race liep Wehrlein steeds verder in op Günther. De spanning liep hoog op tot Wehrlein een fout maakte en crashte. Zijn bolide liep veel schade op waardoor hij steeds verder terugviel. Zo haalden onder andere Frijns en Mueller hem nog in, waardoor beide op het podium eindigden. Ook Nyck de Vries had geen slechte race. Hij reed vanaf de 23ste plek een inhaalrace en wist veel auto's in te halen. De Nederlander kwam uiteindelijk als 7de over de finishlijn.

Kampioenschap

In de stand voor het kampioenschap van de At Home Challenge, staat Günther nog steeds op de eerste plek met twee overwinningen. De tweede plek is op dit moment van Frijns en Vandoorne staat op de derde plek.

Vorige week werd de eerste race van de challenge op de straten van Hong Kong. BMW-coureur Maximilian Günther won ook deze race gevolgd door Nick Cassidy (Envision Virgin Racing) en Pascal Wehrlein (Mahindra Racing). Nederlander Robin Frijns greep net naast het podium en werd vierde. Nyck de Vries had geen beste race en werd 23ste.

Geld inzamelen

De race van vandaag was de tweede officiële race van de Formule E Home Challenge. Deze challenge is in het leven geroepen om door middel van online races geld in te zamelen voor UNICEF. De opbrengsten van de challenge zullen gebruikt worden om kinderen over de hele wereld gezond en veilig te houden tijdens de coronacrisis.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen