Haas F1 onthult zijn nieuwe bolide VF-24

Haas-Austin-2023

Het nieuwe Formule 1-seizoen staat weer voor de deur en dat betekent ook dat de eerste teams hun auto gaan presenteren voor het seizoen van 2024. Haas F1 heeft als eerste zijn nieuwe bolide gepresenteerd waarmee Hulkenberg en Magnussen mee mogen gaan rijden.

Haas F1 mocht vandaag als eerste zijn auto presenteren. Net als vorig jaar is Moneygram de hoofdsponsor van het team waardoor het prominent op de auto te zien is. Dit jaar heeft Haas ervoor gekozen om nog meer zwart te verwerken in hun nieuwe bolide en minder wit. De auto die vandaag gepresenteerd is zal op zondag 11 februari zijn eerste meters gaan maken op Silverstone. Later in februari zal hij uitvoerig getest worden gedurende de officiële testdagen in Bahrein. “Ik kijk ernaar uit om de VF-24 te zien rijden en racen. Hun ervaring zal opnieuw van onschatbare waarde blijken terwijl we gedurende het jaar ons programma verder ontwikkelen. Binnenkort zullen we zien hoe we het doen.”, aldus Gene Haas tijdens de presentatie.

VF24-BOTH-239

Foto: Haas F1 Team Media

Einde contract Guenther Steiner

Gene Haas wil graag een andere weg inslaan met zijn team omdat hij graag competitiever wil worden gedurende het seizoen. Vaak is het team van Haas in de achterhoede te vinden, maar de teameigenaar is hier klaar mee. Hij heeft daarom besloten om het contract van Guenther Steiner niet te verlengen. Ayao Komatsu is hiervoor in de plek gekomen en moet Haas hiermee in de punten krijgen. De Japanner heeft al eerder aangegeven niet zoals Steiner te gaan opereren maar dat hij eerst een inventarisatie gaat doen van de dingen die er echt nodig zijn. Daarna gaat hij pas eerste stappen ondernemen binnen het team. “We zijn om te beginnen realistisch over onze verwachtingen voor dit jaar, maar het blijft een spannend moment in elk Formule 1-seizoen om de auto te laten zien”, aldus de nieuwe teambaas over de nieuwe bolide.

Lees ook: Red Bull steunt Nederlandse Emely de Heus in F1 Academy

Lees ook: Toto Wolff over Russell: Geen voorkeursbehandeling in 2024

Lees ook: Toto Wolff over vertrek Lewis Hamilton: ''Timing is verrassend''

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden