Haas kiest voor Abu Dhabi tweede coureur

Guenther Steiner praat met de media wintertest dag 1 Bahrein 2022

Haas gaat voor de laatste grand prix van dit seizoen bekendmaken wie naast Kevin Magnussen gaat rijden in 2023. Dat maakte teambaas Günther Steiner bekend in gesprek met Auto, Motor und Sport.

Haas is nog het enige team dat nog niet beide coureurs heeft vastliggen voor 2023. Mick Schumacher vertegenwoordigt het team dit jaar nog, maar vanwege wisselvallige prestaties staat de positie van de Duitser ernstig onder druk. Steiner laat nog weinig los, behalve dat er voor Abu Dhabi een keuze gemaakt is wie het stoeltje naast Kevin Magnussen gaat invullen.

Druk op Schumacher

Dat Haast twijfelt aan Schumacher komt door zijn vele fouten. "Schumacher heeft dertig tot veertig punten verspild", aldus Steiner. Ook tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten had Schumacher pech, hij beschadigde zijn auto door de crash van Lance Stroll en Fernando Alonso. Volgens de teambaas hadden dubbele punten gescoord kunnen worden. "Het had erin gezeten om met twee coureurs te scoren. Dat zou voor ons fantastisch zijn geweest."

Mick Schumacher in de Haas tijdens tweede testdag Barcelona 2022

Schumacher blijft rustig

Ondanks de gigantische druk, blijft Mick Schumacher zelf rustig onder de onzekerheid. "Ik moet mijn werk blijven doen. Het is voor mij niet zwaar dat er altijd naar gevraagd word, dat hoort bij mijn werk. Ik moet het op de baan laten zien, dat is het enige wat ik zelf in de hand heb."

Lees ook: George Russell eerste in nietszeggende VT2 in Mexico

Lees ook: George Russell: We gaan voor de winst

Lees ook: Hero or Zero: VT1 & VT2 Grand Prix van Mexico

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden