Haas na Grand Prix van Spanje: "We moeten onze kwalificatie in de komende races echt verbeteren."

nico hulkenberg 2024 australie

Met een elfde plek voor Nico Hülkenberg en een zeventiende plek voor Kevin Magnussen finisht Haas ook in Spanje puntloos. Dankzij een dubbele puntenfinish van Alpine wordt het Amerikaanse team naar een achtste plek in het constructeurskampioenschap verwezen.

Voor de tweede keer op rij eindigt Nico Hülkenberg als elfde. De Duitser heeft goede hoop dat hij de volgende races wél in de punten gaat eindigen. "Het was meer positief dan negatief en dat geeft mij een goed gevoel voor de rest van de triple header. Als we iets meer naar voren kunnen kwalificeren, komen de punten vanzelf. Elfde worden is namelijk best frustrerend. We moeten onze kwalificatie in de komende races echt verbeteren."

Om de zaken nog erger te maken kreeg Hülkenberg een tijdstraf van vijf seconden, omdat hij te hard in de pitstraat reed. Zijn teamgenoot Kevin Magnussen pakt ook een tijdstraf vanwege een jump start. "Helaas maakte ik een valse start, en dat is natuurlijk mijn fout. Ik had een impuls en liet hem een beetje gaan, dus kregen we die straf. We hadden ook een trage pitstop, dus het was gewoon een zware dag. Het was geen geweldig weekend hier, maar hopelijk doen we het beter in Oostenrijk", zo laat de Deen weten tegenover F1.com.

Goede hoop uit het verleden in Oostenrijk

De volgende race is in Oostenrijk waar Haas goede herinneringen aan heeft. In 2018 finishte Romain Grosjean als vierde nét voor zijn teamgenoot Kevin Magnussen die vijfde werd. Het zal een behoorlijke klus worden om dat op de Red Bull Ring te evenaren.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden