Haas neemt geen updates mee naar Oostenrijk

door Hidde Wissels
Steiner-melbourne

Het team van Haas neemt geen nieuwe updates voor de auto mee naar Oostenrijk voor de herstart van het Formule 1-seizoen. De Amerikaanse renstal wil eerst duidelijk hebben wat het budget is waarmee er dit seizoen gewerkt kan worden. Het budget wordt mede bepaald door hoeveel races er dit seizoen gereden gaan worden en daar is nog geen zinnig woord over te zeggen. Tot dusver is er een schema voor de eerste acht Grands Prix die gereden gaan worden.

De onzekerheid stelt de teams voor uitdagingen. Teams kunnen niet het normale schema aanhouden om updates mee te nemen, omdat er te veel vragen openstaan. Waar gaan we rijden? Hoeveel races zijn er? Op welk inkomen uit de pot kunnen teams eigenlijk rekenen?

Daarom staan er bij Haas voorlopig geen dure updates gepland. ''We kunnen er pas over beslissen zodra we weten hoeveel races we rijden. Het budget wordt hieruit afgeleid. Op dit moment weten we niet wat we krijgen en wat we dan kunnen uitgeven", vertelt teambaas Guenther Steiner aan AMuS.

Teams besparen natuurlijk ook kosten omdat er geen 22 races worden gereden en de reiskosten natuurlijk minder zullen zijn. Dit zijn echter alleen maar variabelen, de bedragen staan niet vast en daarom wil Haas wachten met het brengen van nieuwe onderdelen. ''Het zou het ergste zijn als we vooraf geld zouden uitgeven dat we achteraf gezien niet hadden. Misschien brengen we later updates'', vertelt Steiner.

De renstal heeft ook geen filmdag gepland ter voorbereiding op de eerste Grand Prix in Spielberg op de Red Bull Ring. ''We hebben niet de capaciteit om nog een filmdag in te lassen'', zegt Steiner. De Italiaan ziet hierin in ieder geval geen groot voordeel. "Het maakt voor onze chauffeurs geen verschil. Ze zullen klaar zijn. Ik denk dat veel teams dit als een soort excuus hebben gebruikt. We kunnen ook wennen aan de nieuwe protocollen en processen in onze fabriek in Banbury'', besluit Steiner.

 

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen