Hamilton beleefde 45g tijdens crash Spa

Hamilton Alonso crash België race Spa

James Vowles, hoofdstrateeg bij Mercedes, vertelt in de race debrief van het team dat de impact die Hamilton meemaakte in België maar liefst 45g was.

Lewis Hamilton maakte in de openingsfase van de Grand Prix van België een flinke klapper. Hij raakte in Les Combes de bolide van Fernando Alonso en werd daardoor een aantal meter gelanceerd. Achteraf vertelt James Vowles op het YouTube-kanaal van Mercedes de gevolgen van de crash. "Het was een grote impact, het is gemeten op 45g op de SDR (Safety Data Recorder, red.). Hij is oké en zal in Zandvoort terug zijn om te vechten", vertelt de strateeg. Het is niet de eerste keer dit seizoen dat er veel g-krachten vrijkomen bij een crash, zo had Mick Schumacher tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië een crash van 33g en kreeg Esteban Ocon 51g impact tijdens een crash in Miami. 

Hamilton gefrustreerd

Het team van Mercedes liet veel potentie zien in België. Het team lijkt steeds dichter bij de topteams te komen door banden degradatie tegen te gaan. Vowles vertelt dat Hamilton vooral gefrustreerd was omdat hij een podium had kunnen rijden in Spa. "Hij had een hele snelle raceauto en had een podium kunnen rijden", meent de strateeg. Het is nog onzeker of de bolide van Hamilton de crash goed doorstaan heeft, het zou kunnen dat de Brit een gridpenalty krijgt vanwege een nieuwe versnellingsbak. 

Grand Prix Radio zendt vrijdag, zaterdag en zondag tijdens de Grand Prix van Zandvoort live uit vanaf de boulevard in Zandvoort.

Je kunt langskomen, radio kijken, meepraten, voorspellen en prijzen winnen.

De radiostudio van Grand Prix Radio vind je op de boulevard bij het TinQ tankstation naast het circuit.

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op Grand Prix in Zandvoort

Lees ook: Steiner over organisatie Dutch GP: Petje af

Lees ook: Red Bull tekent Rudy van Buren als simcoureur: volgend jaar is Red Bull de focus

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden