Hamilton bezorgd over Red Bull-dominantie

M281569

Lewis Hamilton hoopt dat hij tijdens de Grand Prix van Brazilië komend weekend kan aanvallen bij titelrivaal Max Verstappen. Anders kan het wel eens heel lastig worden om zich te verzekeren van zijn achtste wereldtitel. 

Voor de Grand Prix van Mexico ging iedereen vanuit dat het de overwinning weer naar het team van Red Bull Racing zou gaan. Mercedes bleek toch een verrassing uit de hoge hoed te hebben getoverd door op zaterdagmiddag zowel pole position als de tweede startplek te pakken.

De Grand Prix van Brazilië die komend weekend verreden wordt, is net als Mexico een plek waar Red Bull het over het algemeen erg goed doet. Op de vraag of dit ook weer een Red Bull-circuit zal zijn, antwoordde Hamilton: "Ik moet eerst alles nagaan om het te controleren. Ik bedoel, er zijn nog steeds vier races. 19 punten zijn natuurlijk wel veel punten." De Brit richtte zich vervolgens op Verstappen. "Ik denk dat dit je negende of tiende overwinning was? Weet je, hij heeft dit jaar veel overwinningen behaald."

Lewis Hamilton / Max Verstappen / Mercedes AMG F1 / Red Bull Racing / Barcelona / Spanje / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon / Getty Images)

Mercedes misschien in problemen

"Als ze hun superieure snelheid van zondag meenemen naar de volgende ronde, dan kunnen we misschien wel eens in de problemen komen", vervolgde Hamilton. "Maar ik weet niet of ze (Red Bull Racing, red.) de grote vleugel die ze zondag gebruikten ook daar (in Brazilië, red.) zullen gebruiken. We zullen er wel achter komen zodra we daar zijn. Maar ik hoop dat we daar dichter bij zullen zitten."

Lees ook: Racing Team Nederland wereldkampioen in WEC

Lees ook: F1 aan Tafel: Het geheim van Verstappen

Lees ook: Olav Mol: “Ik vind het een heel klein beetje hoogmoed”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen