Hamilton: “Strijd Verstappen zorgt voor impuls"

M271846

Lewis Hamilton laat aan Autosport weten dat de strijd met Max Verstappen zijn liefde voor de Formule 1 een nieuw leven in heeft geblazen. De Brit verlengde onlangs zijn contract bij Mercedes met twee jaar en kijkt uit naar de rest van het gevecht met Red Bull. 

Hamilton beleeft dit jaar zijn grootste uitdaging tot noch toe als het gaat om de strijd om de wereldtitel. Nadat zijn nieuwe contract was aangekondigd, liet Hamilton weten dat hij geniet van de strijd met Red Bull Racing en Verstappen en dat hij daardoor nog steeds een passie heeft voor racen.

Opwindend gevecht met Red Bull

"Aan het begin van dit seizoen, toen de auto's zo dicht bij elkaar lagen qua prestaties, was het echt één van de meest opwindende gevechten die ik in jaren heb gehad”, vertelt Hamilton. "Eerlijk gezegd hoopte ik echt dat het de rest van het jaar zo zou doorgaan. Maar zoals je hebt gezien hebben ze een enorme stap voorwaarts gezet."

Dit heeft de 36-jarige Brit aan het denken gezet over zijn toekomst in de Formule 1. Het gevecht dit jaar met Red Bull heeft ervoor gezorgd dat Hamilton zijn racestuurtje nog niet aan de wilgen wil hangen.

bahrein-hamilton-verstappen-700x467
Foto: Red Bull Racing / XPB Images / Getty Images

Nieuw leven

"Het is altijd een goed moment om na te denken en te kijken wat de toekomst biedt. Ik merkte dat ik maar één ding wilde en dat is racen. Nu hebben we een felle strijd en het heeft me dichter bij het team gebracht. Ik ben er nog harder door gaan werken en daar hou ik van. Ik denk dat het de liefde voor deze sport en de liefde voor wat ik doe een nieuw leven in heeft geblazen."

Lees meer: Red Bull Racing wil nieuwe motor pas in 2026 introduceren

Lees meer: Evenementenvergunning voor Dutch Grand Prix is binnen

Lees meer: Hamilton verlengt contract met twee jaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden