Hamilton wint GP Monaco, Verstappen vierde na tijdstraf

HamiltonVerstappen

Lewis Hamilton heeft zondag een razend spannende Grand Prix van Monaco gewonnen. De Brit hield Max Verstappen nipt achter zich, maar zag de Nederlander als vierde eindigen nadat hij een tijdstraf had gekregen voor een unsafe release. Sebastian Vettel werd daardoor tweede, Valtteri Bottas eindigde als derde.

Het verhaal van de wedstrijd speelde zich af tijdens de eerste (en voor de meeste coureurs enige) pitstops. Verstappen (P3) en Bottas (P2) kwamen tegelijk binnen. De stop van de Nederlander verliep een fractie sneller dan die van de Fin, waarna Red Bull hem naar buiten stuurde.

Verstappen stuurde zijn pitvak uit, maar raakte daarbij de auto van Bottas. Het kwam de Nederlander op een tijdstraf van vijf seconden te staan, omdat hij de Mercedes-rijder met deze actie had verschalkt. Verstappen vervolgde als tweede zijn weg, Bottas verloor - omdat hij een extra stop maakte - zijn derde plaats aan Vettel.

Op het moment van deze cruciale pitstops had Charles Leclerc al een safetycar-periode veroorzaakt. De Monegask, door een rampzalige kwalificatie als zestiende gestart, had zich opgewerkt tot de dertiende plaats toen hij Nico Hülkenberg probeerde te verschalken. Hij kwam echter in contact met de Duitser, spinde bijna en liep een lekke band op. Toen hij terugreed naar de pits sloeg hij met zijn lekke band zijn eigen bodywork aan flarden. De safetycar werd ingezet om het puin van de Ferrari op te ruimen.

Verstappen vs Hamilton

Na de pitstops ontstak zich een waanzinnig gevecht tussen Hamilton (P1) en Verstappen (P2). De Red Bull-coureur was op zijn harde banden sneller dan de vijfvoudig kampioen, die op mediumbanden reed.

Inhalen in Monaco bleek ook dit jaar een vrijwel onmogelijke opgave. Verstappen zette Hamilton onder druk, maar kwam er niet voorbij. Drie ronden voor de finish deed Verstappen een alles-of-niets-poging waarbij hij Hamilton bij het uitkomen van de tunnel zelfs raakte. Hamilton hield stand, pakte de zege en zag Verstappen door zijn tijdstraf van P2 naar P4 kukelen.

2-1
(c) Red Bull Content Pool

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen