Hartog over Porsche Supercup: "Zullen sterk voor de dag komen"

Bas-Koeten-Racing

De zeventienjarige Nederlander Loek Hartog zal dit weekend weer in actie komen tijdens de Porsche Supercup-race op het circuit van Spa-Francorchamps. Dankzij twee wildcards mag Bas Koeten Racing dit weekend deelnemen aan de race en Hartog zal één van de coureurs zijn die dat gaat doen. "Ik kijk er enorm naar uit. Het ziet ernaar uit dat we sterk voor de dag zullen komen", stelt Hartog in gesprek met Grand Prix Radio.

"Dit is mijn eerste uiting dit jaar in de Porsche Mobil 1 Supercup", begint Hartog. Vorig jaar kwam de Nederlander ook al in actie in de Porsche Supercup op het circuit van Spa-Francorchamps. "Vorig jaar maakten we helaas een fout tijdens de kwalificatie, dit jaar is het het doel om dat niet te doen", vertelt Hartog met een lach.

Voorbereiding

Waar zijn deelname aan de Porsche Supercup vorig jaar nog een last minute beslissing was, had hij dit jaar meer tijd om zich voor te bereiden. Zo heeft Hartog samen met zijn zestienjarige teamgenoot Maxime Oosten getraind op Circuit Zolder.

Hartog zelf heeft er zin in. "Het circuit ligt me goed. Ik kijk er enorm naar uit en het ziet ernaar uit dat we sterk voor de dag zullen komen." Gaan we de jongeling na dit weekend nog vaker terug gaan zien in de Porsche Supercup? Als het aan Hartog ligt wel. "Mijn doel is om volgend jaar het totale Supercup-kampioenschap mee te doen, en daarin ook bovenin mee te rijden. Op deze manier groei ik daarnaartoe."

De hele update van Loek Hartog hoor je op Grand Prix Radio.

Lees ook: Jaap van Lagen ziet kansen op Spa-Francorchamps

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden