Harvick wint bij hervatting NASCAR op Darlington

Kevin-Harvick

Kevin Harvick pakte zijn vijftigste overwinning in NASCAR op Darlington. Na een pauze van twee maanden werd het kampioenschap gisteren weer opgepakt. Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio terug op de race.

De race in Darlington was de vijfde race in het kampioenschap. Voor de pauze werden er al vier races verreden. Harvick ging als kampioenschapsleider deze race in en wist zodoende zijn voorsprong op de concurrentie uit te breiden. Het was de eerste grote internationale autosportrace die verreden werd.

Om de race te kunnen rijden waren allemaal maatregelen van kracht om het risico op coronabesmettingen te voorkomen. "Geen publiek op de tribune, maar bijvoorbeeld ook geen trainingen en geen kwalificatie, maar gelijk racende coureurs. Weliswaar was er na 30 rondes een moment om binnen te komen zonder tijdsverlies, om de auto goed af te kunnen stellen."

Het opvallendste moment deed zich eigenlijk aan het begin van de race voor. "Eén coureur ging gelijk de mist in. Ricky Stenhouse was de enige van veertig rijders die in de eerste ronde - maar weliswaar wel zonder te hebben getraind - al van de baan en in de muur ging. Gelijk einde wedstrijd voor Stenhouse in bocht 2."

"De rest van de race ging eigenlijk best wel oké. Geen hele zware, vervelende klappers, geen super spannende race, maar wel een goeie winnaar met Kevin Harvick." Het was een dominante vertoning van Harvick. Van de 293 rondes reed hij er 159 aan de leiding. Tweede werd op iets meer dan twee seconden Alex Bowman.

Aanstaande woensdagnacht is de volgende race. Eveneens weer op het circuit van Darlington. Die race wordt live uitgezonden op Ziggo Sport. De uitzending begint om 1.30 's nachts.

De hele update van Rick Winkelman is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden