Head to head: Fernando Alonso versus Lance Stroll

door Nick Steenhuis
Premium update
Alonso en Stroll samen op box in Las Vegas
Premium update

Het Formule 1-seizoen 2023 is tot een einde gekomen. Aston Martin heeft dit seizoen een stap gezet richting de top in de Formule 1. Het team werd vijfde in het constructeurskampioenschap, maar hoe hebben de coureurs van het Britse team het gedaan in 2023? Grand Prix Radio zet de resultaten van Fernando Alonso en Lance Stroll op een rijtje.

Het is een aloud gezegde in de wereld van de Formule 1: De eerste coureur waarmee je wordt vergeleken en die je moet verslaan, is je teamgenoot. Daar heeft Fernando Alonso in 2023 in de kwalificaties vrij weinig moeite mee gehad. De Spanjaard won het kwalificatieduel met zijn Canadese teamgenoot met maar liefst 19-3. Ook niet zo heel gek, want Alonso staat ook wel bekend als een echt kwalificatiemonster. De 42-jarige Spanjaard wist zich al 22 keer te kwalificeren op pole position in de Formule 1, maar wist daar dit seizoen geen nummer 23 aan toe te voegen. Alonso kwalificeerde zich in 2023 maar liefst twintig keer voor een plek in Q3 en kwam in Monaco met P2 heel dicht bij pole position 23. Verstappen versloeg de Spanjaard uiteindelijk met slechts acht honderdste van een seconde.

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden