Perez-marko-imola

Tijdens de afgelopen race in Mexico wist Red Bull voor de vierde keer dit seizoen met beide coureurs op het podium te komen. Desondanks zat een één-tweetje er nog niet in voor Red Bull. Red Bull-topman Helmut Marko hoopt dat Max Verstappen en Sergio Pérez met hun goede vorm weer zo'n prestatie neer kunnen zetten. 

Aan het begin van het seizoen verliep het nog niet zo voorspoedig met de podiumplaatsen van Pérez, maar de afgelopen drie races stond hij steeds op het podium. Ondanks de goede prestaties hoopt Helmut Marko toch dat het één-tweetje nog gaat komen dit jaar. Op de vraag van RTL Deutschland of Red Bull in Brazilië voor de één-twee kan gaan, antwoordde Helmut Marko lachend: "Ja, daar jagen we al sinds 2016 op, dus het wordt weer eens tijd." De laatste één-twee van Red Bull was tijdens de Grand Prix van Maleisië, die werd gewonnen door Daniel Ricciardo. Teamgenoot Max Verstappen finishte als tweede voor Nico Rosberg.

Grand Prix van Maleisië / Daniel Ricciardo / Max Verstappen / Red Bull Racing / 2016
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Mason/Getty Images)

WK-stand constructeurs

Marko durft dit nu als wens uit te spreken, door de prestaties van Pérez. "Sinds de grand prix op Monza rijdt hij constant op podiumkoers. Daar kampte hij echter nog met een gridstraf en in Rusland gooide een verkeerde strategische call roet in het eten, maar tijdens de kwalificaties zit hij er bijvoorbeeld steeds beter bij", aldus Marko. Daarnaast speelt het WK voor de constructeurs ook een grote rol in de wens van Marko, omdat Red Bull maar één puntje achterstand heeft op Mercedes. Volgens Marko speelt Bottas een grote rol in dat kampioenschap. "Op sommige dagen is hij onverslaanbaar, maar op andere dagen is hij nergens. Ik hoop dat die trend nog even zo doorzet."

Lees ook: Bottas geeft toe: “Tijd bij Mercedes mislukt”

Lees ook:  F1 aan Tafel oneens met uitspraken Helmut Marko

Lees ook: Claire Dubbelman: “Charlie Whiting gaf me grootste compliment ooit”

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden