Helmut Marko: Leclerc heeft ontsnappingsclausule in contract Ferrari

door Patrick Wuite
Charles Leclerc auto Jeddah 2023

Volgens Helmut Marko kan Charles Leclerc onder zijn Ferrari-contract uit komen. De Monegask ligt vast bij de Italiaanse renstal tot het einde van 2024, maar kan volgens de Oostenrijkse Red Bull-adviseur eerder vertrekken bij Ferrari. 

Het is niet de seizoenstart geworden waar Charles Leclerc en Ferrari op hoopten. Vorig jaar stond de Monegask aan de leiding van het kampioenschap na drie races, met twee zeges en een tweede plaats. Nu staat de teller op slechts zes punten. De SF23 is niet betrouwbaar en niet snel genoeg gebleken. Daarbij maakte Leclerc ook een dure fout in Australië bij de start van de race, die hij moest bekopen met een uitvalbeurt. En dus staat hij nu tiende in het kampioenschap en wordt er veel gesproken over zijn toekomst. Hij heeft al meerdere keren aangegeven dat hij graag met Ferrari kampioen wil worden, maar volgens Ferrari-insider Leo Turrini is de 25-jarige coureur in gesprek met Mercedes. Volgens Helmut Marko heeft Leclerc een ontsnappingsclausule in zijn contract.

"Dat is heel normaal om te hebben. Een coureur moet dan een x aantal punten ergens in het seizoen hebben. Meestal wordt die balans opgemaakt rond de zomerstop. Als je die punten hebt, wordt je contract automatisch verlengd, maar als dat niet het geval is, kan je onder je contract uit komen. Dat hebben wij bij Red Bull meegemaakt met Sebastian Vettel in 2014, die op deze manier de overstap kon maken naar Ferrari", vertelt Marko aan het Duitse Sport1

Leclerc bahrein 23

Lees ook: Mike Krack: Lawrence Stroll wil meer

Lees ook: Ocon optimistisch over ontwikkeling Alpine

Lees ook: Nepinterview met Schumacher leidt tot massale ophef

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden