Nepinterview met Schumacher leidt tot massale ophef

door Gijs Leuvenink
Michael_Schumacher

Er is grote ophef ontstaan over een 'interview' met Michael Schumacher. Het Duitse tijdschrift Die Aktuelle meldde dat ze een exclusief interview met de recordkampioen hadden, maar dat werd door kunstmatige intelligentie geschreven. 

Het tijdschrift kondigde het interview groots aan. Zo zou de recordkampioen zelf vragen beantwoord hebben. Een journalist van The Times kwam echter achter de bron van het interview, dat bleek een chatbot te zijn. De storm is daarna opgelaaid, de gedeelde mening is dat deze vorm van journalistiek niet door de beugel kan.

Juridische stappen

Ook familie Schumacher is geschokt door het interview. Een woordvoerder van de familie gaf aan bij het bekende persbureau Reuters dat de kans groot is dat er juridische stappen tegen het tijdschrift genomen worden. Beide partijen hebben elkaar al eens eerder getroffen in de rechtbank. In 2015 werd Die Aktuelle voor de rechter gedaagd na een mogelijke misleidende kop. De kop ging toen over een 'nieuwe liefde' bij de Schumachers, waar een foto van Corinna (vrouw van) bij geplaatst werd. De Schumachers verloren die zaak.

michael-schumacher-celebrates-his-win-at-the-2006-chinese-f1-grand-prix

Hoofdredacteur weg

Hoofdredacteur bij Die Aktuelle, Anne Hoffmann, is door moederbedrijf FUNKE per direct ontslagen. Het bedrijf biedt ook in een schriftelijke verklaring excuses aan aan de familie van Michael Schumacer. "Dit is niet de journalistiek de we voor ogen hebben", liet FUNKE-directeur Bianca Pohlmann weten.

Lees ook: Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Sprintrace is helemaal niks

Lees ook: Verzoek Ferrari tot terugdraaien straf Carlos Sainz afgewezen

Lees ook: Mercedes reorganiseert na tegenvallende seizoensstart

door Gijs Leuvenink

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden