Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Sprintrace is helemaal niks

door Tim Koenders
Racestart Oostenrijk Sprint

Ronald Molendijk is duidelijk geen fan van de sprintraces. Dat liet de dj, producer, muziekdeskundige en groot Formule 1-liefhebber weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

In 2021 kregen we in de Formule 1 te maken met sprintraces. Een weekend met een sprintrace zou voor hogere kijkcijfers moeten zorgen en meer spektakel voor de fans. Tijdens een raceweekend met een sprintrace kwalificeren de coureurs zich op vrijdagmiddag voor de sprintrace die op zaterdag plaatsvindt. De uitslag van de sprint bepaald de startopstelling voor de race op zondag. Daarnaast kunnen coureurs ook een beperkt aantal punten verdienen.

Sergio Perez bakoe
Foto: Red Bull Content Pool (Clive Rose/Getty Images)

Grand Prix van Azerbeidzjan

De volgende race op de kalender is de Grand Prix van Azerbeidzjan. Dit zal ook het eerste weekend met een sprint zijn in 2023, daarom kwam het onderwerp ook ter sprake in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Ik vind het echt helemaal niks. Ik vind het erg fijn dat je een format hebt waarbij de teams mogen sleutelen en oefenen zodat je op zondag het allerbeste aan de start hebt staan.” Dat liet dj, producer, muziekdeskundige en groot Formule 1-liefhebber Ronald Molendijk weten. “Dan kijken er maar minder mensen. Zondagmiddag wil ik gewoon kijken naar welk team de zaken het beste voor elkaar heeft. Het zijn allemaal kunstgrepen om het zogenaamd voor de fans aantrekkelijker te maken. Je gaat toch ook niet bij Parijs-Roubaix op vrijdag een keer het halve parcours rijden.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Fans achtervolgen Max Verstappen

Lees ook: Miljardair uit Hong Kong in gesprek met potentiële F1-teams

Lees ook: Technisch directeur AlphaTauri teleurgesteld in seizoensstart

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden