Verzoek Ferrari tot terugdraaien straf Carlos Sainz afgewezen

sainzaustralia2023

De FIA heeft besloten de straf die Carlos Sainz naar aanleiding van de Grand Prix in Australië kreeg niet terug te draaien. Ferrari had een verzoek ingediend bij de FIA om nog eens te kijken naar de straf, maar kwamen niet met overtuigend bewijs. 

De FIA gaat de straf die Carlos Sainz tijdens de Grand Prix van Australië niet terugdraaien. Ferrari had om een herziening van de uitspraak gevraagd, waar de FIA gehoor aangaf. Het team uit Maranello moest echter wel met een 'significant en relevant nieuw element' komen, maar uit de hoorzitting bleek dat het bewijs wat geleverd was daar niet aan voldeed. Sainz houdt dus de straf van vijf seconde die hij voor de crash met Fernando Alonso kreeg en dus blijft de huidige uitslag staan. 

Grand Prix van Australië

Tijdens de laatste rondes van de Grand Prix van Australië was er een herstart. Echter, was er een grote crash tijdens de herstart, veroorzaakt door Carlos Sainz die op zijn beurt Fernando Alonso aantikte. Hierdoor vielen een aantal mensen uit, waaronder Pierre Gasly en Esteban Ocon. Sainz werd als schuldige aangewezen voor de crash en ontving een tijdsstraf van vijf seconde. Doordat het hele veld zo dicht op elkaar lag werd hij laaste, terwijl hij kans maakte op een podiumplek. Sainz was over de boordradio, op zijn zachtst gezegd, teleurgesteld en vroeg onmiddelijk om met de FIA in gesprek te gaan. Ferrari heeft het rustig bekeken en tekende uiteindelijk protest aan. Uiteindelijk zonder resultaat.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Scuderia Ferrari (@scuderiaferrari)

Uitspraak FIA

Dinsdag 18 april hielden de stewards die de beslissing tijdens de Grand Prix van Australië genomen was een hoorzitting. Tijdens deze hoorzitting werd gekeken of ze de straf van Sainz wellicht terug konden draaien. Ferrari moest hiervoor wel met een significant en relevant nieuw element' komen, echter was dit niet het geval. "Er is geen relevant, nieuw element dat op het moment van het besluit tijdens de Grand Prix van Australië niet beschikbaar was voor de partijen die om een herziening vroegen. Het verzoek is daarom afgewezen", laten de stewards weten in een verklaring. 

Lees ook: Gijs van Lennep verwacht meer races in Azië

Lees ook: Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Sprintrace is helemaal niks

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden