Mercedes reorganiseert na tegenvallende seizoensstart

Mercedes GP Bahrein

Het team van Mercedes heeft aangekondigd dat er veranderingen zullen plaatsvinden in de technische afdeling. James Allison, de huidige hoogste technische baas, zal van rol wisselen met Mike Elliot, de technisch directeur.

Dit nieuws werd gemeld door Motorsport.com en is bevestigd door het team zelf. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, verklaarde dat het initiatief voor de wisseling van rollen vanuit Elliot zelf kwam. De rollen liggen dichtbij elkaar, maar verschillen licht. Elliot wordt nu eindverantwoordelijk, Allison gaat onder hem werken.

Toekomstbestendig

Wolff legde uit dat deze veranderingen nodig zijn om toekomstbestendig te blijven, gezien de opkomst van kunstmatige intelligentie en andere technologieën in de autosport. Elliot wordt gezien als de juiste persoon vanwege zijn expertise op dit gebied en zal fungeren als sparringspartner en coach voor het team. Allison gaat zich volledig richten op de ontwikkeling op het dagelijkse niveau.

Lewis Hamilton auto zondag Australië 2023

Meer veranderingen

Naast de wisseling van rollen tussen Allison en Elliot, zullen er ook veranderingen plaatsvinden in de invulling van de rol van senior engineers. John Owen blijft hoofdontwerper, maar Giacomo Tortora zal zich meer gaan richten op het ontwerpbureau en de ontwikkeling van de organisatie daarbinnen. Dit is gedaan om Owen in staat te stellen zich volledig te concentreren op het maken van upgrades, terwijl Tortora de rol van het werken binnen het budgetplafond op zich neemt.

Lees ook: Gijs van Lennep verwacht meer races in Azië

Lees ook: Ronald Molendijk in F1 aan Tafel: Sprintrace is helemaal niks

Lees ook: Verzoek Ferrari tot terugdraaien straf Carlos Sainz afgewezen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden