Ocon optimistisch over ontwikkeling Alpine

door Gijs Leuvenink
Esteban Ocon in auto Bahrein 2023

Alpine-coureur Esteban Ocon is optimistich over de ontwikkelingen van het team. De Fransman ziet dat zijn team goede upgrades in de pijplijn heeft zitten voor de rest van het seizoen, wat het gat naar voren zou kunnen dichten.

Ocon gelooft dat het team de juiste ontwikkelpunten heeft gevonden. In gesprek met Auto, Motor und Sport liet de 26-jarige Fransman zich positief uit. "We hebben door waar we de auto moeten verbeteren. Dat we de auto goed kunnen ontwikkelen, hebben we ook in de afgelopen jaren laten zien. Ik heb ook al enkele ontwerpen gezien, en die zien er goed uit. Daarmee kunnen we verder naar voren komen."

Moeilijker inhalen

Wat Ocon dit seizoen is opgevallen, is dat het moeilijker is geworden om elkaar in te halen. De Fransman haalde daar de race op Jeddah van vorig seizoen bij aan. "Ik was rondenlang in gevecht met Lando Norris. De ene keer haalde ik hem in, de andere keer haalde hij mij in. Het leek wel op karten. Dat is iets wat ik niet eerder heb meegemaakt. Dit seizoen kon dat niet meer."

Relatie met Gasly

Ocon ging ook in op de relatie met zijn nieuwe teamgenoot Pierre Gasly. Beide Fransmannen hebben eerder tegen elkaar geracet en dat leidde toen tot verhitte momenten. Ook na de crash bij de laatste herstart in Australië werd dit weer opgerakeld, maar volgens Ocon is er geen slechte relatie. "We hebben er samen over gesproken. Alles is goed tussen ons. Er is geen wrok tussen ons.

Ocon Gasly Monaco

Lees ook: Verzoek Ferrari tot terugdraaien straf Carlos Sainz afgewezen

Lees ook: Mercedes reorganiseert na tegenvallende seizoensstart

Lees ook: Nepinterview met Schumacher leidt tot massale ophef

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden