Herdruk Olav Mol 'Een tweede leven met de Formule 1'

door de redactie van Grand Prix Radio
Header liveblog 1 Bahrein

De herdruk van 'Een tweede leven met Formule 1 van Olav Mol' is vanaf vandaag (7 juli) verkrijgbaar en te bestellen op bol.com. Bestel 'm hier en je hebt hem morgen in huis. 

Q: ‘Een tweede leven in de Formule 1’, wat voor boek is het?

Olav: Het is mijn tweede biografie, die begint op het moment dat een Nederlander races is gaan winnen. Het is ruim een jaar geleden uitgebracht en nu aangevuld met twee nieuwe hoofdstukken over wat er gebeurde in 2021 en afgelopen winter.

Q: Waarom heb je het geschreven?

Olav: Mijn eerste biografie over 25 jaar Formule 1 kwam uit in 2016 toen Max Verstappen zijn eerste race won. Toen begon er een nieuwe fase, voor de Nederlandse fans, maar ook voor mijzelf. Wat ik in die jaren heb meegemaakt heb ik opgeschreven in dit boek. En dat gaat zeker niet alleen over Max, maar ook over de veranderingen onder de nieuwe eigenaar van de sport en de rare tijd die we met corona beleefden, in het werk en ook privé.

Q: Wat is er nieuw in het boek ten opzichte van de eerste uitgave?

Olav: Twee grote hoofdstukken. In één ervan blik ik uitgebreid terug op het het gevecht van vorig seizoen tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, en hoe Red Bull het strategisch misschien wat slimmer heeft gespeeld dan Mercedes. En het gaat natuurlijk ook over wat er gebeurde bij de finale in Abu Dhabi, en de lange nasleep die dat heeft gehad.

Het andere hoofdstuk gaat over alles wat ik meemaakte vanaf het moment dat ik wist dat ik in 2022 geen tv-commentaar zou geven. Een deur ging dicht, waarna er weer andere deuren opengingen, en ik nog steeds mag doen wat ik het liefst doe. Het is het begin van mijn derde leven in de Formule 1.

Q: Voor wie is het boek?

Olav: Voor de fans die geïnteresseerd zijn in wat er de afgelopen jaren achter de schermen is gebeurd, en voor de mensen die een inkijkje in mijn hoofd willen hebben over een enerverende afgelopen winter.

OLAV MOL omslag Een tweede leven in de Formule 1 2022

door de redactie van Grand Prix Radio

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden