Hero or Zero: Grand Prix van Australië: VT1 en VT2

hamilton w14

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de eerste twee trainingen voor de Grand Prix van Australië, met een sterke Hamilton en de pechdag van Logan Sargeant.

Hero

Lewis Hamilton

Als we met zijn allen Lewis Hamilton afschrijven, staat hij er altijd weer. Zo ook vandaag. We kunnen gerust concluderen dat de Mercedes niet kampioensmateriaal is, maar op de vrijdag zat Hamilton er goed bij. In de eerste training reed de Brit naar de tweede tijd, wat veel moois kan beloven voor de kwalificatie van morgen. Hoe de racepace eruit ziet voor de Mercedes is nog in nevelen gehuld door de halve tweede training, maar een goed begin is het halve werk.

Lando Norris

Het kon niet slechter voor Lando Norris de eerste paar races. De jonge Brit staat bekend om zijn vrolijkheid, maar de glimlach was verdwenen. De McLaren was niet vooruit te branden en in plaats van vechten voor een top vijf plekje waren zelfs de punten uit zicht. Tijdens de eerste trainingen stond ineens Norris weer goed de top tien in. Mocht de 23-jarige Norris dit volhouden, zou de glimlach weer terug kunnen keren.

Fast cars. Slick surfaces. It’s going to be fun out there this weekend! 😁#AusGP 🇦🇺 pic.twitter.com/ehKAT5zacM

— McLaren (@McLarenF1) March 31, 2023

 

Zero

Logan Sargeant

Het is jammer dat Logan Sargeant hier staat, maar het kan niet anders. De Williams begaf het in de eerste training, wat ook direct een streep door de tweede sessie zette. Voor de rookie is het dan ook extreem lastig om in het ritme te komen, zeker in de natte omstandigheden die we aan het einde van de tweede training zagen. De Amerikaan mag blij zijn dat de weersomstandigheden zo zijn dat de regen niet meer verwacht wordt, anders zou het wel een gigantische uitdaging worden om dit weekend punten te scoren.

Kevin Magnussen

We kunnen garanderen dat Kevin Magnussen baalt van de vrijdag. In Jeddah tijdens de vorige race kwam de Deen nog met het laatste puntje binnen, dit weekend is de vrijdag een drama. In beide trainingen stond de Haas-coureur achteraan de tijdenlijsten. Teamgenoot Nico Hülkenberg stond daar ruim voor. Niet wat de 30-jarige Deen had gewild voor de vrijdag. 

The best📸 from #FP1 🇦🇺#HaasF1 #AusGP pic.twitter.com/7U8UlE10Kv

— MoneyGram Haas F1 Team (@HaasF1Team) March 31, 2023

Lees ook: VACATURE: Grand Prix Radio zoekt redacteuren

Lees ook: Lewis Hamilton niet tevreden na eerste twee trainingssessies

Lees ook: Alonso eerste in verregende tweede vrije training van Australië

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden