Hero or Zero: Grand Prix van Miami

Nyck de Vries auto zaterdag Miami 2023

Coureurs die hun auto in de muur prakken, opvallende boordradio’s en teams die er verrassend snelle rondjes uitpersen; een raceweekend heeft over het algemeen flink wat in petto. Wie verbaast er en wie stelt er juist teleur? In de rubriek Hero or Zero zet Grand Prix Radio de sterkste en zwakste prestaties voor je op een rijtje. Met in deze aflevering de race voor de Grand Prix van Miami, met onder andere een dijk van een race voor Verstappen, dubbele punten voor Alpine en een tegenvallend Ferrari.

Hero

Max Verstappen

Tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Miami wist Verstappen niet verder te komen dan de negende plek. Daar baalde hij enorm van, maar tijdens de race heeft hij dat resultaat doen vergeten. Fernando Alonso had voorspeld dat hij in ronde 25 Verstappen in zijn spiegel zag. Echter, had Verstappen in ronde 21 al de leiding van de wedstrijd. Ook pakte hij Leclerc en Magnussen in één keer. Dat laat zien wat voor fenomenale coureur Verstappen eigenlijk is. Al is dit natuurlijk geen goed signaal voor het komende seizoen, het lijkt erop dat het een totale dominantie van Red Bull gaat worden. 

Alpine

Na een mega slecht weekend in Baku, die het team van Alpine liever vergeet, heeft het team in Miami dubbele punten gescoord. Het begon al tijdens de kwalificatie, waar Pierre Gasly vijfde werd en Esteban Ocon achtste. Nu zijn ze in de race als achtste en negende over de finish gekomen, samen goed voor zes punten. Vergeleken met vorig seizoen zijn ze er nog lang niet, maar we hebben eindelijk een sterker Alpine kunnen zien dit weekend. Hopelijk kunnen ze dat in de triple header door trekken. 

Fernando Alonso

Er is nog geen enkele coureur zo consistent als Fernando Alonso dit seizoen. In elk raceweekend heeft hij vijftien punten gescoord en ligt nu derde. Met zijn vier podia uit vijf races blijft hij hard gaan in de Aston Martin en dat op zijn leeftijd. Ik heb denk ik nog nooit iemand met zo veel passie en plezier voor de sport zien rijden als Alonso. Tijdens de race had hij zelfs nog tijd om op de schermen te kijken naar de inhaalactie van zijn teamgenoot Lance Stroll. Ik gun dan ook Alonso de podia die hij tot nu toe heeft behaald en hoop stiekem op een overwinning voor hem dit seizoen. 

Zero

Ferrari

Ik weet niet wat ze daar aan het doen zijn bij Ferrari, maar het gaat niet de goede kant op. Charles Leclerc had het de hele race lastig met Kevin Magnussen, die nota bene in een Haas rijdt. Ook kwam hij niet verder dan P7 tijdens de race, als ik hem was zal ik me schamen over dat resultaat. Je moet strijden met een Haas om P7 in de race te behalen. Ook voor Carlos Sainz was het geen geweldige race. Ondanks dat hij P5 heeft behaald en een redelijk nette race reed kreeg hij wederom een tijdsstraf van vijf seconde. Dit omdat hij te hard de pitstraat in reed. Het zijn van die kleine en grote fouten die niet gemaakt kunnen worden. Het team van Ferrari moet hard achter hun oren gaan krabben, want zo ga je geen wereldkampioen worden. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Charles Leclerc (@charles_leclerc)

Nyck de Vries

De hype rond Nyck de Vries is groter dan dat hij eigenlijk zou moeten zijn. Begrijp me niet verkeerd, het is heel goed voor de Nederlandse sport dat er twee Nederlandse formule 1-coureurs zijn. Maar dat we als gros roepen dat hij zou gaan domineren en Yuki Tsunoda zoek zou rijden is totaal niet waar. De Vries heeft nog een lange weg te gaan om überhaupt uit de achterhoede te komen. Waar tsunoda liet zien wat hij in zijn arsenaal heeft, was de Vries de hele race onzichtbaar. Hij startte de race als vijftiende, maar kon totaal niet profiteren. Hij is de race als achtiende geeïndigd, iets wat simpelweg niet goed genoeg is. 


Lees ook: Max Verstappen na inhaalrace: Het was genieten

Lees ook: Sergio Pérez: Ik gaf alles

Lees ook: Fernando Alonso na derde plek: We willen meer

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden