Fernando Alonso na derde plek: We willen meer

door Olav Veenhof
Fernando Alonso kwalificatie Miami 2023

Het kan niet op voor Fernando Alonso dit seizoen. Tijdens de Miami Grand Prix komt de Spanjaard voor de vierde keer dit seizoen op het podium te staan.

We weten dat Nando een superstart kan hebben. Daarom koos Sergio Pérez na een goede launch ervoor om gelijk de binnenkant af te dekken. De Aston Martin kan op papier de Red Bull's niet bijhouden en daarom rijdt Alonso een saaie race."Het was een eenzame race. De Red Bull's zijn op dit moment gewoon te sterk voor ons, natuurlijk wil je meer maar op dit moment is een derde plek het maximale resultaat. Met een triple header in Europa kunnen we hopelijk iets speciaals neerzetten", zo laat hij weten tegenover Jenson Button direct na de race.

Openingsfase

Hoewel Fernando Alonso de laatste week bijna meer strategist en engineer is dan coureur vond hij dat hij moeizaam aan de race begint. "Bij de start moesten we Sainz achter ons houden. Daarna kreeg ik Max om mijn oren en kon ik gewoon in een ritme komen en de race uitrijden", aldus een tevreden Fernando Alonso.

Hongerig

Het is het vierde podium in vijf races voor Alonso die uiteindelijk hoopt op een overwinning."Aan het begin van het jaar had ik je niet geloofd als je zei dat ik steeds op het podium stond, maar we willen alleen maar meer en meer. Op zijn minst een tweede plek. Ik kijk uit naar de Grand Prix van Monaco en Barcelona."

Lees ook: Max Verstappen wint de Grand Prix van Miami vanaf P9

Lees ook: Verstappen baalt: Rode vlag verpestte kwalificatie

Lees ook: Optimistisch Alfa ziet kansen in race na kwalificatie Miami

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden